Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Hayvan Park Yeri ve Canlı Hayvan Borsası projesi tanıtıldı

Aksaray Ticaret Borsası meclis salonunda düzenlenen Hayvan Park Yeri Ve Canlı Hayvan Borsası proje tanıtım toplantısına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Meclis Üyeleri Mehmet Ekici ,Sefa Altınkaya, Aksaray Ticaret Borsası Personeli ve basın mensupları katıldı..

Hayvan Park Yeri ve Canlı Hayvan Borsası projesi tanıtıldı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Kasım 2015 17:36

Merkeze yaklaşık 9 kilometre mesafede Konya Yolu üzerinde proje çalışmaları başlayan modern hayvan pazarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, tarım ve hayvancılık bölgesi olan Aksaray’ın, günün koşullarına uygun şekilde bir hayvan pazarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik ekonomik katkı sağlamayı amaçladıkları projenin Aksaray Belediyesi desteğiyle yapımına başlanılacağını kaydeden Özkök, “Aksaray için büyük önem arz eden hayvan pazarı projesine Allah’ın izniyle başladık. Bir taraftan Alt yapı proje çalışmalarına başlayan diğer taraftan da hayvan sektörünün geleceği hesap edilerek en ince ayrıntılarına kadar herşey düşünülerek üst yapısı da projelendirilmektedir” ifadelerine yer veren Özkök açıklamasının devamında Aksaray’ın tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli illerinden biri olduğuna dikkat çekti. Eldeki imkanlar ve Aksaray belediyesi imkanlarını da kullanarak Aksaray’a yakışan bir hayvan borsasını hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Bilindiği üzere mevcut hayvan pazarı hayvan refahı için uygun koşullara sahip olmaması gibi nedenlerden dolayı artık yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle şehir merkezine yaklaşık 9 kilometre mesafede bulunan 30 bin metrekare alana ’Hayvan Borsası’ kurmak için çalışmalara başladık. Yapılacak borsada 150 metrekare hizmet binası, 100 metrekare veteriner hekim ve Karantina odaları ile yönetim merkezi, personel odaları, yer alacaktır. 10 bin metrekaresinin üstü kapalı, 10 bin metrekare padok alanı yer alacak. Canlı hayvan borsasına getirdiği hayvanları boşaltan araçların yıkanması için araç yıkama yeri, gübrelerin toplanıp biriktirilerek değerlendirilmesi için gübre toplama yeri, saman ve yem satış yerleri olacak. Borsa, günlük 1600 adet büyükbaş, 5 000 adet küçükbaş hayvan kapasiteli ve aynı anda 100 kamyonun yükleme, boşaltma yapacağı rampalar ile ayrı ayrı 70 kamyonun ve 100 otomobilin park edebileceği geniş park alanları da olacak.’’Burasının talep olması durumunda haftada bir gün veya iki gün değil, haftanın her günü açık olması planlanmaktadır.İnşallah burası tamamlandığı zaman ilimizin önemli ihtiyaçlarından bir tanesini tamamlamış olacağız’’ diye konuştu.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ den gurur duyduğunu ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmasında” Aksaray Ticaret Borsası projecilik olayını bir kere aşmış durumdadır. Proje yaparken hakim rüzgar yönünü bile hesaba katarak projelendirme yapan bir kurum ve bu kurumun başında da Hamit Özkök gibi birisi var. Bu anlamda sayın başkanım konuşma yaparken gurur duyduğumu bir kere daha ifade etmek isterim. Bizler belediye olarak yaptığımız çalışmalarda Stk’lar ile özellikle iş birliği içerisinde bir çok projeye imza atmak istiyoruz ama ben Hamit Başkanıma Ekstra teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu işlerde en çok beraber çalıştığımız odalardan bir tanesi kendisi ki hem tarım ticaret merkezine yapmış olduğu çalışmalarla hem de inşallah şu anda canlı hayvan borsamızla ve ardından da inşallah mezbahane ile ilgili yeni çalışmaları da içerisine katmak sureti ile bu bölgede ve Konya ovası içerisinde en kaliteli, Avrupa standartlarında mükemmel bir tesisin oluşmasında katkıda bulunacak. Bizde Belediye olarak üzerimize düşen görevleri zaten yerine getiriyoruz. Bundan sonrada ne gerekiyorsa tamamlama ve sonuçlandırdıktan sonra da halkımızın hizmetine sunma çabasında olacağız. Biz göreve ilk geldiğimiz zaman Canlı Hayvan Borsası ile ilgili karşılaştığımız en önemli sorun şu idi. Avrupa standartlarında uygun olmayınca Canlı Hayvan Pazar yeri, dolayısıyla Tarım Bakanlığımızın bize gönderdiği genelgeler var. Biz bu genelgelere göre ya bunu o standartlara uygun hale getirmemiz gerekiyor, yada o standartlara uygun hale getirilmezse kapatılma gibi bir durum söz konusuydu. Biz tabi çevre illerde incelemelere başladık ve şunu fark ettik. Bu çalışmayı belediye zaten üzerinden atıyor. Belediye bu tür işlerle ilgilenmiyor. Nasıl yaptığına gelince bu işin en başta geleni Ticaret Borsası oluyor. belediyeler bu işi borsalar ile beraber yapıyor. Bizde bu çalışmamızı bu doğrultuda yatık. Başkanımız da bizi bu konuda bizi hiç kırmadı. Gönlümüz rahat bir şekilde Canlı Hayvan Borsasının yapımı ile ileride işletmesi ile ilgili çalışmayı kendileri gerçekleştirecek. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Yapılacak olan Canlı Hayvan Pazarının Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor saygılar sunuyorum” dedi..

YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Aksaray’a hizmet getirenden de, Aksaray’a hizmet edenden de Allah razı olsun. Aksarayımıza hayırlı olsun.