Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

“Hayvancılığın Rotası” adlı sempozyum düzenlendi

Aksaray Tarım Platformu Ve Ankara Aksaraylılar Derneği İş Birliği İle “Hayvancılığın Rotası” Adlı Sempozyum Düzenlendi..

“Hayvancılığın Rotası” adlı sempozyum düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ekim 2017 22:44

Aksaray Tarım Platformu Ve Ankara Aksaraylılar Derneği İş Birliği İle “Hayvancılığın Rotası” Adlı Sempozyum Düzenlendi.

Aksaray da hayvancılığın sorunların, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini masaya yatırmak kaliteli üretimi sağlamak amacı ile Aksaray Ticaret Borsası konferans salonunda, Aksaray’ın yetiştirdiği ve öz evlatları “sektöre ne katabiliriz ’in” derdine düşerek “Hayvancılığın Rotası” adlı sempozyum da bir araya geldi.

Yapılan sempozyuma Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdai İpek, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı İç Denetim Daire Başkan Yardımcısı Erdal Özyön, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, TARKOP Başkanı Cuma Kürkçü, HAYKOP Başkan Yardımcısı Mustafa Çakır, Eskil Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Necip Çeçen, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Ve Meclis Üyeleri, Yetişiciler, üreticiler ve sektör paydaşları katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök yapılan sempozyum ’un hayvancılık sektörüne katkı sağlayacağını ifade ederek “ Aksaray’ın yetiştirdiği, öz evlatları olan Prof. Dr. Sadi Aral, Prof. Dr. Kamuran İleri, Prof. Dr. Murat Altın hocalarımıza buraya kadar gelerek Aksaray sevdalısı olduklarını ve Aksaray’a ne yapabiliriz ’in derdine düştükleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Aksaray’ımız tarım ve hayvancılık şehridir. Bizim olmazsa olmazımız tarım ve hayvancılıktır. Yetiştirdiğimiz hayvancılığın daha verimli ve daha kaliteli yapmak için eksiklerimizi tamamlamalı, en önemlisi de sorun ve sıkıntılarımızı gidermeliyiz. Bu gün yapılan sempozyum da neleri yanlış yaptığımızı, verimi arttırmak için neler yapmamız gerektiğini öğrenmiş olduk. Buradan çıkan sonuçları da bir rapor haline getirerek, yetkili mercilere de ulaştıracağımızı bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.