Dolar 32,5262
Euro 34,8576
Altın 2.487,11
BİST 9.556,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Hemşehrimiz Ali Yeldan Yargıtay’a atandı

Hemşehrimiz Ali Yeldan Yargıtay’a atandı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Temmuz 2018 15:01

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Hemşehrimiz Ali Yeldan, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Yargıtay’a atandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı görevindeyken 2014 yılı ocak ayında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ali Yeldan, Adana’da da başarılı çalışmalarıyla dikkat çekti.

YELDAN ADANA’DAN ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı görevindeyken 2014 yılı ocak ayında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Ali Yeldan, 4,5 yıl boyunca Adana’da yaptığı çalışmalarla herkesin takdirini kazandı. 200’e yakın sorun başlığı bulup tespit eden Yeldan, vatandaşların daha rahat hizmet almalarını sağlamak amacıyla adliyeyi yenileyip Ön Büro ve Danışma Masası kurdu. Olumsuzluklarla anılan Adana Adliyesi’nin imajını değiştiren Yeldan, Türkiye’nin üçüncü büyük adliyesinin Adana’da yapılmasını sağladı. Ayrıca modern ceza infaz sisteminin sağlanması için kente 9 yeni ceza infaz kurumu yapılmasının önünü açtı.

Hükümlülerin tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve rehabilite olmalarını sağlamak amacıyla, 20 yıl tozlu raflarda kalan dosyayı açıp, kente Türkiye’nin en büyük sulu tarım açık ceza infaz kurumu kazandıran Yeldan, 690 dönüm alanda bin ‘çiftçi hükümlü’nün aldıkları eğitim ve kurslarla tarımsal faaliyet yapmasını sağladı. Yine hükümlülerin eğitim ve meslek edindirilmeleri için yaptırılan Adana Göltepe Eğitim Tesisleri ile Türkiye’nin dört bir yanındaki cezaevlerinde hükümlülerin ürettiği ürünleri Adanalılarla buluşturan Yeldan hükümlülerin bir daha suç işlememesi için onlarca proje hazırladı.

15 Temmuz darbe girişiminin daha ilk saatlerinde polis telsizinden yaptığı “İlimizde ve ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı, düzeni bozmaya girişen şahısların Türk polisi tarafından gözaltına alınması noktasında tüm birimlerimizi uyaralım. Bu kanunsuzdur, anayasal suçtur, devletimizin gücü karşısında yok olmaya mahkumdur” anonsuyla Adana’da darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol oynayan Yeldan, daha sonra başta FETÖ olmak üzere terör ve suç örgütlerine karşı yürütülen soruşturmalarla da etkin oldu.

Yeldan, özellikle kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı suçlara karşı savaş açtı. Bu alanda görev yapan tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin işbirliği içinde çalışmasını sağlayan Yeldan, mağdurların ikincil mağduriyet yaşamaması için gerekli dikkat ve özenin gösterilmesini ve etkin soruşturma yürütülmesine öncülük etti.

Özellikle cinsel istismar ve şiddet mağduru çocuk ve kadınların ikincil örselenmesini engellemek amacıyla hayata geçirilen Adli Görüşme Odaları (AGO) ile Türkiye’de en çok adli görüşme yapılan adliye olması, uzlaştırmada Türkiye üçüncülüğü, Medya İletişim Bürosu, İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü gibi birimlerin Türkiye’de ilk kez Adana Adliyesi’nde kurulmasını sağladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.