Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
BİST 8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Hemşehrimiz Metin Alper Adıyaman Emniyet Müdürü oldu

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne Hemşehrimiz Metin Alper atandı..

Hemşehrimiz Metin Alper Adıyaman Emniyet Müdürü oldu
Aksaray Anadolu AŞ
26 Ekim 2016 12:43

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner merkeze çekilirken, yerine İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hemşehrimiz Metin Alper atandı.

Yeşilova Kasabası nüfusuna kayıtlı emekli polis memuru  Servet Alper ve Saniye Alper’in oğlu olan Metin Alper, başarılı bir hizmet grafiği ardından İstanbul İl Emniyet Müdür yardımcılığı görevinden sonra Adıyaman Emniyet Müdürü olarak atandı.

HaberAksaray.com olarak, sevecen ve bir o kadar da görev aşkıyla vatan sevgisini birlikte icra eden hemşehrimiz Metin Alper’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak yeni görevinde başarılar dileriz..

Metin ALPER Kimdir

Aksaray-Yeşilovalı emekli polis memuru  Servet Alper ve Saniye Alper’in oğlu olan Metin Alper, 1970 yılında Konya’da doğdu, İlk ve Orta öğrenimini Aksaray ilinde Selçuk İlkokulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra 1984 yılında Ankara Polis Koleji’ne girdi. 1998 yılında Polis Akademisi’ne geçti. 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak mezun olduktan sonra 20 dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başladı.

1995 Nisan döneminde 243. dönem Yedek subay olarak askerlik hizmetine Tuzla Piyade Okulunda başladı. 1996 yılı Temmuz ayında Teğmen rütbesi ile Van Özalp 2. jandarma sınır taburundan terhis oldu.
1996- 1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev yaptı. 1998 yılında kendi isteği ile Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne atanan Alper, Osmaniye’de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldı.

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T. C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ilinde sırayla Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdür vekili,  Personel Şube Müdür vekili, Asayiş Şube Müdürü  ve en son olarak da Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptı.

Alper buradaki görevinden sonra 2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarak atandı.  2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.

2013 Mayıs ayında Afganistan – Kabil’de bulunan NATO- ISAF misyonunda 8 ay süreyle Nato komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un polis danışmanlığı görevini yürüttü.

İstanbul’da, Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı ve Gaziosmanpaşa ilçesinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinin ardından Adıyaman Emniyet Müdürü oldu.

Aksaraylı öğretmen Kezban Alper ile evli olan Metin Alper  3 çocuk babasıdır. İyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.