Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a 150 Yıllık Yardım Çınarı konferansı

Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a 150 Yıllık Yardım Çınarı konferansı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Aralık 2018 20:58

Türk Kızılayı ile Aksaray Üniversitesi işbirliğinde ‘Hilal-i Ahmer’den Kızılay’a150 Yıllık Yardım Çınarı’ konulu konferans düzenlendi.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta kuruluşundan günümüze Türk Kızılay’ı anlatıldı.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Aksaray Valisi Ali Mantı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Kızılay Aksaray Şube Başkanı Efraim Şişman davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan yaptığı konuşmasında Kızılayın 1868 yılında yaralı askerlere yardım aracıyla kurulduğunu söyledi. Kurumun yıllar içinde gelişerek hizmetlerini etkin ve yaygın şekilde sürdürdüğünü anlatan Altan, Türkiye’de kan toplama, kanın hastanelere ulaştırma görevinin Kızılay’a verilmesi ile bu alanda da önemli bir görevi üstlenen kurumun bin 200 hastanenin her gün kan ihtiyacını karşılamaya başladığını söyledi.

Türk Kızılayı’nın ülke ve dünya üzerindeki ülkelerde sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Altan: “Yurt içi ve yurt dışında meydana gelen afetlerde etkin şekilde yardım operasyonları yürütüyoruz. Yine Suriye konusunda burada yapılacak bütün yardımlar Kızılay üzerinden yapılabiliyor.” dedi.

Altan: “2017 yılında 2 milyon 400 bin gönüllü bağışçıya ulaştık. Mazlumun yanında olmak, kırık gönülleri hoşnut etmek, garibin yüzünü güldürmek için yoksullar ve garipler için uğraşıyoruz. Nöbet bugün bizde yarın gençlerde, gençlerimizin duyarlı bir şekilde hayatta rol almasını, ülkemiz ve insanlık için iyi işler yapmasını diliyorum” dedi.

Konferans sonunda Dr. İbrahim Altan’a plaket ve teşekkür belgesi Vali Ali Mantı ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin tarafından verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.