Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Hızlı tren yola çıktı 2019’da Aksaray’da!

Kayseri-Antalya Hızlı Tren Hattı için zemin etüt çalışmaları sürüyor..

Hızlı tren yola çıktı 2019’da Aksaray’da!
Aksaray Anadolu AŞ
28 Ekim 2016 16:17

Türkiye’nin turizm merkezi Antalya ile tarım merkezi Aksaray’ı buluşturacak Antalya’yı Aksaray’a, Aksaray’ı Kapadokya bölgesine bağlayacak hızlı trende Aksaray bölgesi için zemin etüt çalışmaları başladı.

Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu projesi tamamlandığında her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşınacak.

Etüt çalışmalarını, Aksaray Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut yerinde inceledi.

Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay Yapılacak hızlı tren hattında hem yolcu, hem yük taşınacağını belirterek “Antalya Kayseri arsında daha önce hükümetimiz tarafından açılan yüksek hızlı tren hattının fizibilite çalışmaları için burada bulunuyoruz. Fizibilite çalışmalarını yapan yetkili firmamızdan bilgi aldık. Daha önce yüksek hızlı tren hattı olarak belirlenmişti ama daha sonra hızlı tren hattına çevrildi. Antalya – Kayseri arsında 5 ilimizi kapsayan bu tren hattımızın özelliği hızlı trende sadece yolcu taşınırken, bu hatta hem yolcu, hem yük taşıma kapasitesi olacak. Bununda Aksaray’ımız için daha büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. Fizibilite çalışmalarının 2-3 ay içerinde tamamlanacağını öğrendik, hatta daha kısa sürede aynı anda beş ilimizde Antalya ,Konya, Aksaray ,Nevşehir ve Kayseri kapsayan bu fizibilite çalışmalarını birlikte yürüdüğünü maksimum iki ay içerisinde tamamlandıktan sonra da zemin etüdü bakanlığımıza verilip hızlı biçimde hattın kurulma çalışmaları yapılacaktır” ifadelerine yer veren Karatay “Türkiye’nin son yıllarda yaptığı tren çalışmalarının en büyüklerinden biri olduğunu vurguladı.

Karatay “Hızlı tren hattının ticaret olarak da halkımıza getirisi olacağını düşünüyorum. Hamit Başkanım dan firmamız yer talebinde bulundu. Kendileri de Aksaray’a yapılan her yatırımda her projede yer aldıkları gibi bu projede de Aksaray Ticaret Borsası olarak gerekli desteği sağladılar. Çalışan arkadaşlarımıza ve Hamit Başkanıma sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Hattımızın 2019’ a yetişmesi temennisindeyim hükümetimizin bir armağanı olarak hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök “Antalya – Kayseri tren hattının fizibilite ve etüt çalışmalarını yapan firmanın yanındayız. İl başkanımızınım gayretli çalışmalarını ve hükümetimizin kararlığı sonucunda Antalya – Kayseri hattının çalışmaları başlamış bulunmaktadır. “Zaman Taş Üstüne Taş Koyma Zamanı” diyerek Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan bu proje 2023 hedefine hızla ilerleyen Türkiye’nin önünün açık olduğunu gösteriyor. 2019 yılında inşallah Antalya – Kayseri hızlı tren hattı Aksaray’ında içini kapsayarak, Aksaray’ın önemli bir merkez olduğunu ülkemize gösterecek ve Aksaray’ı turizm amacıyla Antalya ya bağlanmasında öncü olacaktır. Ben vasıtayla hükümetimizi ve başbakanımızı temsilen Sayın Abdulkadir Başkanıma teşekkür ediyorum. Çalışılmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi

Jeoloji Mühendisi Murat Ayyıldız da “Antalya – Kayseri hızlı tren hattının zemin etüdü sondajlarını yapmaktayız. Bu hatimiz Antalya dan Kayseri’ye kadar devam etmekte olup bizim sadece Konya, Aksaray sınırına kadar sorumluluğu bizde, Sultanhanı Kasabası’na kadar burada görülen dört makina ile zemin etüdü sondajlarını yapmaktayız. Burada bizim amacımız belirtilen program çerçevesinde sondajları tamamlayıp, numunelerini alıp, deney örneklerini alıp, laboratuvar sonuçlarını beklemek. Kuyularımız genellikle 12 -30 metre arasında zeminin sağlamlığına göre uzayabiliyor. Onun dışında biraz su sıkıntısı çekiyoruz ama civardaki insanlarımız yardımcı oluyor. Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Sayın Hamit Özkök’ e Depo konusunda ve her ihtiyacımızda bize yardımcı olduğundan dolayı teşekkür ediyorum. Yağmur çamur olmazsa bir ay içerisinde bu sondajları tamamlayıp, laboratuvar sonuçlarını beklemeye başlayacağız” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.