Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Hocalı Katliamı’nı unutmadık unutmayacağız

Aksaray Bem-Bir-Sen İl Başkanı Seyfullah Baysal, Hocalı Katliamı’nın 25. Yıldönümü sebebiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Hocalı Katliamı’nı unutmadık unutmayacağız
Aksaray Anadolu AŞ
27 Şubat 2017 23:06

Aksaray Bem-Bir-Sen İl Başkanı Seyfullah Baysal, Hocalı Katliamı’nın 25. Yıldönümü sebebiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hocalı Katliamı 26 Şubat 1992 tarihinde, Hocalı’yı basan Ermeni askerleri, 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri kardeşimiz, Ermeni çeteleri tarafından toplu şekilde öldürüldü, yüzlercesi yaralandı ve bin 275 kişi rehin tutularak her türlü zulme, işkenceye tabi tutuldu.

Ermenistan’ın yüzleşmekten kaçındığı, ancak tarihte kanlı bir sayfa olarak yerini alan Hocalı Katliamı hiçbir zaman unutulmayacak, insanlığın vicdanındaki yerini ve tazeliğini her zaman koruyacaktır.

Milletimiz, Can Azerbaycan’ın her acısını yüreğinde hissetmiş, derdiyle dertlenmiş, sevinciyle sevinmiştir. Hocalı Katliamı da, milletimizi derinden yaralamış, içimiz kan ağlamıştır. Dün gibi hafızalarımızda yer eden Hocalı Katliamı’nın sorumluları yaptıklarının hesabını vermelidir.

İnsanlık sadece medeniyeti oluşturacak üst değerlerini değil, aynı zamanda ahlaki, vicdanî boyutlarıyla en temel değerlerini yitirmiştir. Zalimlerin, güdümü altına aldıkları veya almak istedikleri mazlum kitleleri acımasızca ölüme sürükledikleri kanlı, kirli çağın en mağdur tarafları, sayıları milyonları bulan kadınlar, yaşlılar, çocuklar olmuştur ve olmaya devam etmektedir.

Dün Ahıska’da, Kırım’da, Hama’da, Halepçe’de, Srebrenitsa’da, Hocalı’da katliam yapanlar, bugün aynı acımasızlığı, vahşiliği Gazze’de,

Bayırbucak’ta, genel anlamda Irak’ta, Suriye’de sergilemekte, gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürmeyi sürdürmektedir.

Hocalı katliamını yapanları, Orta Doğu’da katliam yapmaya devam edenleri lanetliyoruz. Hocalı katliamı ve Karabağ’ın işgali esnasında şehit olanlar başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında zulme uğrayanların acısını acımız kabul ediyor; dün gibi tazeliğini koruyan acıların bir daha yaşanmaması için vicdan sahibi herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.