Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Huzurlu yaşam aracının hizmeti Bin 800 hastaya ulaştı

Aksaray Belediyesi ile Kamu Hastaneler Birliği, evde sağlık hizmeti ile bakım ihtiyacı duyan hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavi sürecinde onların yanında yer alıyor..

Huzurlu yaşam aracının hizmeti Bin 800 hastaya ulaştı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Nisan 2016 01:04

2015 yılının ortasında Belediyenin girişimleriyle başlatılan “Huzurlu Yaşam Aracı” projesinde şuana kadar Bin 800 hastaya ulaşıldı. Tam donanımlı hale dönüştürülen ‘Huzurlu Yaşam Aracı’ ile Doktor, hemşire ve psikolog eşliğinde tedavi ve bakım ihtiyaç duyan herkese plan ve program dâhilinde hizmet sunuluyor.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Himmet Durgut, Hasas ve Kılıçaslan Mahallesinde evde sağlık ve bakım hizmeti ihtiyacı olan aileleri ziyaret etti.

Başkan Yazgı, ziyaret ettiği ailelerle sohbet etti. Sunulan hizmetten memnun olup olmadıklarını sordu. Başkan Yazgı, “Belediye olarak sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olacağız” diyerek hiç kimsenin yalnız olmadığını söyledi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Himmet Durgut, Huzurlu yaşam aracıyla sunulan hizmetin sayısal verileri açıkladı. Durgut, “Aksaray Belediyesinin katkılarıyla 2015 yılında Bin 800’e yakın hastamıza evde sağlık hizmeti verdik. Bir yılda 5 bin kez hastalarımızı ziyaret ettik. Bazı hastalarımız evde sağlık hizmetinin yanında evde bakım ihtiyacı da vardı. Belediyemizin temin ettiği personel ve ekipmanla bir yılda da 700 kez evde bakım hizmeti de verdik. Bunu için sizlere çok teşekkür ederim. Çünkü bu hayırlı bir hizmet. Ekibimizle, hastalarımızın ne sorunları varsa tek tek ilgileniyoruz. Zaman zaman sağlık hizmeti ve bakım hizmeti sunuyoruz” diye konuştu.

Başkan Haluk Şahin Yazgı ise evde sağlık ve bakım hizmeti alan ailelerin memnun olduğunu öğrenince “Huzurlu Yaşam Aracı 2015 yılında başlattığımız bir uygulamaydı. Belediyemiz tarafından alınan ambulans ile doktorlar ve hemşerilerin nezaretinde belediye personellerimizin katılımıyla gerçekleşen bir hizmetti. Burada amacımız muhtaç olan hastalarımıza ulaşmaktı. Doktorlarımız hastamızla ilgilenirken bizde evimizin eksikliğini gidermek, temizliği yapmak hatta kişisel bakıma varıncaya kadar birçok noktada hizmetlerimiz oluyor. Ayrıca Bin 800 hastaya 5 bin kez gidilmesi, ilk defa başlayan bir hizmet için güzel bir sonuç. Ben personellerimize ve emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Allah Razı olsun. Bu hayırlı ve dua alınarak yapılan bir iş. Bu hizmette katkılarından dolayı sizlere, başkan yardımcılarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesinin mahalli hizmetlerin gereklerini yerine getirirken sanat, kültürel alanlarla birlikte sağlık gibi sosyal projelere öncülük ettiğini açıkladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.