Dolar 32,3367
Euro 35,1626
Altın 2.244,08
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

İçme Suyu Projesi tüm hızıyla devam ediyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bağlıköy’de yapımı devam eden 3 etaplı su projesinin 1. Etap ve 2.Etap isale hattındaki çalışmalarını DSİ Şube Müdürü Murat Nazar ile birlikte yerinde inceledi..

İçme Suyu Projesi tüm hızıyla devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mayıs 2017 00:18

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bağlıköy’de yapımı devam eden 3 etaplı su projesinin 1. Etap ve 2.Etap isale hattındaki çalışmalarını DSİ Şube Müdürü Murat Nazar ile birlikte yerinde inceledi.

Başkan Yazgı yaptığı açıklamada “ İçme suyu projemizde geçtiğimiz ay DSİ Genel Müdürlüğünde sözleşmesine iştirak ettiğimiz son sistem modern arıtma tesisinin kurulması çalışmalarını yerinde inceledik. Temel kazı çalışmaları başladı. Su projesinin en kritik ve en önemli parçası bu arıtma tesisimizdir. Tesis Bağlıköy’de bulunan mevcut arıtma tesisinin yanına 20 bin metrekare arazi üzerine kurulacak. Tesisin elektrik ihtiyacının bir kısmı, kurulacak güneş enerji panelleri ile sağlanacak. Bu sayede tesiste elektrik tasarrufu da sağlanacak.

Yeraltı kaynaklarından sağlanan su, Arıtma Tesisi ’ne gelecek ve burada deniz suyunu bile arıtabilecek ultrafiltrasyon ve ters ozmoz sistemi ile arıtılacak. Su arıtıldıktan sonra evimizdeki çeşmelerimizden damacana suyu kalitesinde suyu içebileceğiz.” İfadelerini kullandı.

Vaziyet planını anlatan DSİ Müdürü Murat Nazar ise içme suyu projesi ve yapılan çalışmalar hakkında şu görüşlere yer verdi “ 6 tane kuyumuz var.50 litre / saniye bir tane kuyu ve toplamda 6 tane kuyumuz var. Kuyuların mekanik ve iştiraklerinin montajlarını yapıyoruz. Daha sonra bu hattı test edip, buradaki işlemleri bitireceğiz. Şu an çalışma yaptığımız yer Aratol kuyusundan olan 600 metrelik hattımız var. Oranın çalışmaları devam etmekte. Yeni yapacağımız 5 bin metreküplük bir depomuz var. Burada da %50 seviyesinde fiziki gerçekleşme sağladık. Burayı da 2 aylık süre içinde bitireceğiz. Mekanik tesisatları montaj işlemine başladık içinin tecrit işlemleri ve etrafının dolgusunu yaparak 2 ay içerisinde burayı da tamamlayacağız.

3 tane deponun rehabilitasyon işi var bunu da belediyemizle gerekli görüşmeyi yapıyoruz. Burayı da teslim ettiğimiz zaman buraların mekanik tesisatları alındı. Hepsi şu an şantiyede buralarında montajları yapılınca yenileyeceğiz. Daha sonra çelik boru işine gireceğiz. 10 km’lik bir çelik boru hattımız var. Şu an fiyat ve piyasa araştırması yapılmakta. En kısa sürede buda şantiyeye gelip buranın çalışmaları başlayacak. En kısa sürede de hattı tamamlayacağız. Birinci kısım içindeki işlerimiz bu şekilde tamamlanacak.

Yine yeni modern bir artıma tesisi yapacağız. Bunun çalışmalarına şu an başladık. Bu yıl içerisinde buranın da kaba inşaatlarını tamamlayıp, mekanik montajlarına da kış döneminde başlayacağız. Yaklaşık 1,5 yıl içerisinde burasıda tamamlanacak. Şu an çalışmalarımızda her hangi bir problemimiz yok. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah zamanında işi tamamlayarak belediyemize teslim edeceğiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.