Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

İHH’dan yetimler yararına iftar

İHH’dan yetimler yararına iftar
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mayıs 2019 17:46

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Yemen’deki savaş nedeniyle Yetim kalan binlerce çocuğu gündeme taşımak için bir iftar etkinliği düzenledi.

Sosyal medyadan yapılan biletli davete icabet eden gönüllülerin destek verdiği iftara katılımın oldukça yüksek olduğu görüldü.

İftar öncesi Hafız Ömer Yılmaz’ın Kur’an Tilaveti ile başlayan programda konuşan İHH Başkanı Özkan, amaçlarının Yemen’de 1000 Yetim çocuğa bayramlık kıyafet temin etmek olduğunu belirtti.

Aksaray’daki yetimlerimizin bayramlık alışverişlerinin hala devam ettiğini ifade eden Özkan, bir hayırseverin her yıl bu iyiliği yaptığını ve Aksaray’lı özel çocukların çok şanslı olduklarını belirtti. Özkan hayırsevere teşekkür etti.

Her yıl geleneksel hale gelen ve bedeli bir iyilik projesinde değerlendirilen İHH İyilik İftarına gösterilen yoğun ilgiden dolayı misafirlere teşekkür eden Özkan, İHH Merkez olarak Yemen’de binlerce Ramazan kumanyası dağıtıldığını, Aksaray İHH olarakta yetimlere bayramlık kıyafet hediye etmeyi amaçladıklarını söyledi. Yemen’de ciddi sağlık problemlerinin yaşandığını ve bundan en çok bebek ve çocukların etkilendiğini sözlerine ekleyen Dernek Başkanı Özkan, iftardan kalan miktarın 40 yetimin bayramlık ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Aksaray İHH Başkanı şunları söyledi: “Aksaray İHH yerelde Aksaray, genelde ise İslam Alemi yararına imkanlar ölçüsünde çalışmaya devam ediyor. Bu Ramazanda yürütülen projeler kapsamında Arakan Ramazan Kumanya Dağıtımı ve İftar Projesi tamamlanmıştır. Hatırlandığı üzere Yemen için Aralık ayında büyük bir organizasyon gerçekleştirmiştik. Şimdi de 1000 Yetime Bayramlık Kıyafet Projesi için etkinlikler düzenleyerek kaynak oluşturmaya çalışıyoruz. Bir bayramlık kıyafet bedeli 150₺ olup, hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz. Bununla birlikte an itibariyle Aksaray genelinde 1500 haneye Ramazan kumanyası ulaştırmış durumdayız. Ayrıca yakın zamanda referandumla Filipinler’den ayrılan ve özerk bir devlet olan BangsaMORO’da bulunan Yetimhanemizde Ek bina inşaatının sorumluluğunu almış bulunmaktayız. Son olarak, Suriye’de gittikçe kötüleşen vaziyeti dikkate alarak UN yardımına devam ediyoruz. Moro Projesi haricinde diğer tüm projelere zekat geçerlidir. Mübarek ayda duyarlı vatandaşlarımızın Gereğini yapacaklarına inanıyor, şu ana kadar verdikleri destek nedeniyle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimiz zekat, fitre, fidye ve sadaka bağışları için Ulu Camii karşısı, Zabıta noktası yanında açtığımız standımızı ziyaret edebilirler.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.