Dolar 32,4972
Euro 34,8101
Altın 2.488,61
BİST 9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı Vali Yardımcısı Gürkan KARAMAN başkanlığında gerçekleştirildi..

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Ağustos 2017 17:19

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı Vali Yardımcısı Gürkan KARAMAN başkanlığında gerçekleştirildi.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2017 yılı ilk 6 ay içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ve faaliyetler İl Müdürü Mahmut AKKUŞ tarafından katılımcılara anlatıldı.

İŞİMDE LİDER ŞEHRİMDE DEĞER PROJESİ

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ yaptığı bilgilendirme toplantısında dezavantajlı grupların istihdamına katılmaları yönünde Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Bu doğrultuda “İşimde Lider Şehrimde Değer Projesi” ile Eski Hükümlülere yönelik ilk etapta 50 kişilik girişimcilik kursunun verildiğini ve aynı zamanda eski hükümlülere yönelik hibe proje desteğinden yararlanması için proje desteği verildiğini ve engelli ve eski hükümlüler için İş Kurumu İl binasında ücretsiz olarak proje destek ofisinin kurulduğunu açıkladı.

İSTİHDAM ENGEL TANIMIYOR ZİRVESİ

“İstihdam Engel Tanımıyor Zirvesi” ile engelli dernek ve platformlarının bir araya geldiği büyük bir zirve gerçekleştiğini belirtti. İstihdam Engel Tanımıyor Engelli Zirvesinde ilk etapta 75 engelli kursiyere uygulamalı girişimcilik sertifikası verildi. Bununla birlikte kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik hibe desteği projesine yönelik iş ve meslek danışmanları ile profesyonel proje şirketleri ücretsiz olarak destek verdiler. Bu doğrultuda 4 engelli vatandaşımızın kendi işini kurmak proje fikirleri genel müdürlüğümüze ulaştırıldı.

Engelli ve Eski Hükümlere yönelik mesleki eğitim kursu projesi kapsamında Gönül Dostları Zeka Oyunları ve Zihin Sporları Spor Kulübü Derneği tarafından serviste engelsiz dönem / zihinsel ve ruhsal engellilerin engelsiz bir şekilde servis elemanı olması isimli projenin değerlendirilerek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne onaylanmak üzere gönderilmesi Kurul üyeleri tarafından onaylanmıştır.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER BULUŞMASI

“Şehit Yakınları ve Gaziler Buluşması” ile kanuni hak dışında kalan şehit yakınları ve gazilerimizin yakınlarının istihdamına yönelik projeler görüşüldü. Aynı zamanda 15 Temmuz hain işgal girişimine karşı kahramanlık gösteren 15 Temmuz şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yer aldığı Valiliğimiz öncülüğünde Milletvekilimiz Grup Başkanvekilimiz Sayın İlknur İNCEÖZ, Milletvekilimiz Sayın Mustafa SERDENGEÇTİ, Milletvekilimiz Sayın Cengiz AYDOĞDU ile beraber İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve vatandaşlarımız tarafından Şehit Yakınları ve Gaziler buluşmasının yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

MESLEK EDİNDİREN KURSLAR

Yeni açılacak olan hastane ve özel sektör marifetiyle açılan sağlık tesisleri göz önünde bulundurulduğunda kalifiye eleman ihtiyacını gidermeye yönelik ilk etapta 50 kişilik hasta kabul kursu ile hasta ve yaşlı refakatçisi kurslarının yıllık işgücü eğitim planı eklenmesine ve eylül ayı içerisinde yeniden hasta kabul kursu açılmasına karar verildi.

ARA ELEMAN İHTİYAÇINA ÇÖZÜM

İşverenlerin bilhassa organize sanayi bölgesinde faaliyet yürüten işletmelerin temininde güçlük çektikleri ara eleman konusunda gerekli saha çalışmasını yapmak üzere İŞKUR, SGK ve OSB iş birlikteliğinde işverenlere yönelik bir anket çalışmasının gerçekleşmesine, Atuğba Tekstil ve Konfeksiyon A.Ş. tarafından dokuma konfeksiyon makineci mesleğinden istihdam garantili meslek edindirme kursu açılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BÜYÜK İSTİHDAM TEŞVİĞİ

2017 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları neticesinde Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı ilan edilmiştir. Bu kapsamda işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenen artı istihdam teşviki uygulaması hayata geçirilmiştir. İlave istihdam teşviki sayesinde işveren sigorta primi ve vergi yükünü

karşılayarak istihdamın arttırılmasına destek sağlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizde sadece artı istihdam kapsamında 5.351 kişi istihdam edilmiştir.

İlave istihdam teşviki ile işverenlere yeni işe alacakları her çalışan için sigorta primi gelir vergisi ve damga vergisi desteği sağlanmaktadır. İşverenlerin mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her bir sigortalının 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülüklerinin hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır. Bu teşvikin oldukça basit bir uygulaması söz konusudur. Bu teşvikten istifade etmek isteyen her bir işvereniniz işe giriş tarihinden önce İŞKUR’a kayıtlı işsiz olan işe alındığı işyerinin 2016 Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave olarak 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren işe alınan her bir sigortalının işverene maliyeti olan 773 TL Bakanlığımızca ödenecektir. İşverene sadece işçinin maaşını ödemek kalacaktır.

Aksaray Vali Yardımcısı Sayın Gürkan KARAMAN Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleşen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi, Özel İdare Genel Sekreterliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Ahiler Kalkınma Ajansı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Türkiye Sakatlar Derneği İl Temsilcisi, Türkiye İşveren Konf.İl Temsilcisi, Hak-İş Konf.İl Temsilcisi, OSB Müdürü ile Kadın Girişimciler Derneği katılmıştır..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.