Dolar 32,3426
Euro 35,1475
Altın 2.239,72
BİST 8.908,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik Sanayi Ek Bina Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
Aksaray Anadolu AŞ
27 Nisan 2017 12:48

Aksaray İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik Sanayi Ek Bina Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, 2017 yılı işgücü Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetler ve İl İstihdam Denetim Kurulunun program dâhilinde yapmış olduğu denetimleri hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

İşe yerleşme, +İstihdam, aktif iş gücü faaliyetleri, eğitim programları, girişimcilik programları, toplum yararına programlar, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri ve çalışma hayatında milli seferberlik programı hakkında açıklamalarda bulunan İl müdürü Akkuş, +İstihdam programı kapsamında Aksaray’da 3.757 kişinin işe girdiğini söyledi.

İşe yerleştirme sayısında ilk üç ayın rakamlarını açıklayan Akkuş; Aksaray’da 2017 yılı Mart ayı sonu itibariyle 328 erkek 112 kadın olmak üzere toplam 440 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi.

Girişimcilik eğitim programlarının sayısını arttırmak istediklerini belirterek bu konuda belge alarak kendi işini kurmak isteyen bayanların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Akkuş; “Meslek Edindirme Kurslarına yönelik Aksaray İl Müdürlüğüne AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz’ün girişimleri ile 4 Milyon TL ek ödenek sağlandı. İlçelerde Kaymakamlıklar, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği yaparak her ilçede Meslek Edindirme Kursu düzenlemek istiyoruz’ dedi.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 50 kamu kurumuna 960 kişilik planlama yaptıklarını ifade eden Akkuş; “Ustalardan Çıraklara Geleneksel Meslek Mirasımız Programı uygulaması kapsamında da Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aile Sosyal Politikalar İşbirliğinde Taşpınar Halı Dokuma Kursu açıldı. Bu kursumuza ilave olarak Gülağaç İlçesinde de yine halı dokumacılığı ve sepet örgü, çini üzerine yeni bir kurs daha açacağız.” diye konuştu.

Meslek Tanıtım Günleri düzenlenecek

Gençlerin ilerde yapmak istedikleri mesleklerle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Meslek Tanıtım Günleri düzenleyeceklerini söyleyen İl Müdürü Akkuş; çeşitli mesleklerden kişilerin okullarda düzenlenecek bu tanıtım günlerinden öğrencilere yol göstereceğini belirtti.

Vali Aykut Pekmez düzenlenecek programın önemini belirterek; çocukların meslek seçimi konusunda dünya ülkelerindeki kabul gören uygulamaların ortaokul seviyesinde olduğunu bu konuda yapılacak etkinliklerin 8-12 sınıf öğrencileri kapsaması gerektiğini söyledi.

Çocukların yapmak istedikleri veya yapmakta kararsız kaldıkları mesleklerle ilgili bilgi sahibi olmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Pekmez; Meslek Tanıtım Günlerinin en iyi şeklide planlanıp uygulanmasını istedi.

Gündemde yer alan konuların görüşülerek değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Dr. Volkan Işık, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürü Hatice Oflaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mahmut Akkuş, Ticaret İl Müdürü Vahit Özer, Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cahit Erten, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Türkiye İşverenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Çırakoğlu, Türkiye İşçi Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muhterem Taşdemir, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Aksaray İl Temsilci Yardımcısı Nedim Deniz, OSB Müdür Vekili Ayhan Ermiş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Akgün katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.