Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2016 yılı 1. Olağan toplantısı 22 Ocak 2016 tarihinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği toplantı salonunda gerçekleştirildi..

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Ocak 2016 16:48

Vali Şeref ATAKLI kurul başkanı olarak yapmış olduğu açılış konuşmasında;

Organize Sanayi Bölgesinde yeni yatırım yapacak büyük yatırımcıların eleman ihtiyaçlarının karşılanması konusunda meslek liselerinde gerekli bölümlerin açılarak nitelikli eleman yetiştirilmesini, kısa vadede de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek mesleki eğitimlerle işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması gerektiğini ifade etmiştir.

Sayın Valimizin açılış konuşmasına müteakip söz alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bülent BEKİN 2015 yılında yapılan çalışmalar ve kurum faaliyetleri hakkında Kurul üyelerine bilgi vermesine müteakip gündem maddelerine geçildi.

– İŞKUR’un 2015 yılı içerisinde yapmış olduğu işgücü piyasası analizi sonrası tespit edilen 30 adet mesleği 2016 yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planına dahil edilerek İlimizdeki temininde güçlük çekilen mesleklerin karşılanması sağlanacaktır.

– İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016 – 2017 eğitim öğretim yılından itibaren Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılması teklif edilen Anadolu Meslek Programı türünde, Bilişim Teknolojileri alanında Veri Tabanı Programcılığı dalının, Büro Yönetimi alanında Yönetici sekreterliği dalının, Muhasebe ve Finansman alanında Dış Ticaret Ofis Hizmetleri dalının, Adalet alanında İnfaz Koruma dalının, Pazarlama ve Perakende alanında Satış Elemanlığı dalının, Ulaştırma Hizmetleri alanında Lojistik dalının / dallarının açılması kararlaştırılmıştır.

– 05 Mayıs 2015 tarih ve 29366 nolu Resmi Gazete’de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen 40 adet Meslekte grubunda çalışanların Mesleki Yeterlilik belgesi bulunmayanlarla ilgili son tarih olan 25 Mayıs 2016 tarihine kadar bu meslekte çalışıp belgesi olmayanların hızlı bir şekilde eğitime tabi tutulması için komisyon oluşturularak kamu oyuna bilgi verilecektir.

– Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bülent BEKİN tarafından Toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdam konusunda kurul üyelerine bilgi verildi.

– Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet ÇALIŞKAN tarafından çocuk işçiliği konusunda kurul üyelerine bilgi verildi.

– Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami ZABUN tarafından ise tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdam olanakları konusunda yapılabilecek faaliyetler konusunda Kurul üyelerine bilgi verildi.

– KOSGEB Aksaray Müdürü Hakan KOÇAK tarafından girişimcilik sertifikası alıp teşvikten yararlananlar ile 2016 yılı için değişen teşvik oran ve miktarları hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

Genel olarak işsizliğin giderilmesi, istihdamın arttırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıya;

Belediye Başkan Yardımcısı Güven KEMERKAYA, Aksaray Üniversitesi Temsilcisi Yrd.Doç.Dr. M.Faruk ÖZÇINAR, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik TEZCAN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Bülent BEKİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ, Ticaret İl Müdür Vekili Ramazan KURT, Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Resul OLCAR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin ÖZTÜRK, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan CEYLAN, Sakatlar Derneği İl Temsilcisi Bekir KAYA Türkiye İşveren Konf.İl Temsilcisi Mahmut ÇIRAKOĞLU, Hak-İş Konf.İl Temsilci Yardımcısı Yasin EMEKLİ, Aksaray Kadınlar Derneği Temsilcisi Hatice ŞAHİN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami ZABUN, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet ÇALIŞKAN, KOSGEB Aksaray Müdürü Hakan KOÇAK katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.