Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 30°C

İl Özel İdaresi’nden köylere solar sistemli su pompası

Aksaray ili merkez ilçesi toplam 48 köye ait içme suyu depolarına Solar Sistemli Elektro-Manyetik Klor Dosaj Pompası takılıyor.

İl Özel İdaresi’nden köylere solar sistemli su pompası
Aksaray Anadolu AŞ
11 Temmuz 2017 21:02

Aksaray ili merkez ilçesi toplam 48 köye ait içme suyu depolarına Solar Sistemli Elektro-Manyetik Klor Dosaj Pompası takılıyor.

Konu ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ yaptığı açıklamada;

Sağlıklı İçme ve kullanma suyu temininde en yaygın olarak kullanılan ve en etkili yöntemlerden biri klor ile dezenfeksiyondur.

İçme suyu içerisinde yasal olarak sürekli ve düzenli bakiye klor seviyesinin sağlanması için otomatik klor dozaj pompaları kullanılmaya başlanılacaktır.Klor vb. düşük miktarlardaki sıvıların hassas ölçülerde pompalanabilmesi için ideal çözüm olduğunu biliyoruz. Kolay, pratik, esnek kurulum ve kullanım kolaylığı da sağlayacaktır.Uzun ömürlü, ekonomik, bakım gerektirmeyen bu yöntem ile şebeke elektriğinin olmadığı veya elektrik ulaştırmanın uzak veya maliyetli olduğu yerlerde en tasarruflu, ekonomik çözüm olduğunu biliyoruz.Güneş enerjisi ile çalışan klor dozaj pompaları, prensip olarak güneş ışını / gün ışığı ile çalışmaktadır. Kapalı havalarda 2-3 gün boyunca hiç gün ışığı olmaması durumunda bile güvenli olarak çalışabilmektedir,Sistemler depoya uygulandığından dozaj pompaları basınçsız çalıştırılmaktadır. Basınç olmayan noktalarda uygulanan klor dozaj pompası ile dezenfeksiyon sistemleri arızasız ve uzun ömürlü çalışmaktadır.

Bu çalışma ile köylerimizin daha sağlıklı içme suyuna kavuşması amaçlanmaktadır. Program dahilinde tüm köylerimizin daha sağlıklı içme suyuna kavuşması için gerekli çalışmalara devam edilecektir dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.