Dolar 32,5050
Euro 34,6385
Altın 2.479,83
BİST 9.617,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

İl Sağlık Müdürlüğü, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu

İl Sağlık Müdürlüğü, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
9 Ekim 2018 13:04

Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cengizhan Kılıçaslan, Aksaray’da sağlıktaki gelişmeleri basın mensupları ile paylaştı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cengizhan Kılıçaslan; Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren İlimize en iyi şekilde Sağlık Hizmetlerini sunma gayreti içerisindeyiz. Ülkemizde yaşanan Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulamasının İlimize olan yansımasını en üst seviyelere ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Sağlıklı yaşam tarzının benimsendiği, toplumun tüm kesimlerince ulaşılabilir, kalite standartlarına uygun, etik ilke ve değerlerle hasta ve çalışan haklarına saygılı ve yenilikçi Sağlık Hizmetlerini İlimizde uygulamayı ve geliştirmeyi ilke edindik. Bu süreçte bize destek olan; Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve Yönetimine, Belediye Başkanımıza, Kamu Kurumları Yöneticilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Hayırseverlerimize, Basın Mensuplarımıza, Değerli Halkımıza ve Tüm Sağlık Çalışanlarımıza Teşekkürlerimi Sunarım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin uygulama ve politikaları doğrultusunda sağlık hizmetlerinde ki kalite ve verimliliğin arttırılması yönündeki çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. İlimizde son 1 yılda sağlık alanında yapılan çalışmalardan bir kısmına değinecek olursak;

1) 400 yataklı Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni hizmet binasının yapımı tamamlanmış olup, geçici kabulü yapılarak Mart ayı sonunda Müdürlüğümüze devri gerçekleştirilmiştir. Hastane iç düzenlemesine yönelik tıbbi cihaz, mobilya, tefrişat, bilişim vb. yenileme ve düzenlemeler tamamlanmış olup, önümüzdeki süreçte taşınma işlemleri gerçekleştirilecektir. Taşınma sürecinde mevcuttaki hizmet sunumu sağlayabilecek kamuya ait ilimizdeki tek hastane olmamız nedeni ile sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi ve bu süreçte hasta ve çalışanların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına planlamalarımız titizlikle devam etmektedir. Yeni binada hizmet sunumuna başlanmasıyla birlikte, halkımıza daha kaliteli ve verimli hizmet sunumu sağlanacaktır. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi mevcuttaki 6 binada; toplam 46324 m2 kapalı alanda 476 fiili yatak kapasite ile hizmet vermekte iken, faaliyete girecek yeni hizmet binası 64631 m2 kapalı alanda 491 fiili yatak kapasitesi ile hizmet verecektir. Ayrıca yapımı hızla devam eden 200 yataklı ek hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte toplamda 854 yatak kapasitesi ile 136.755 m2 kapalı alanda halkımıza hizmet sunumu sağlanacaktır.

2) Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması ile birlikte 4 Profesör 2 Doçent ve 34 Doktor Öğretim Üyesi akademik kadrosuna ulaşan hastanemizde, daha önceden yapılma imkânı bulunmayan; Metabolik Cerrahi, Obezite Cerrahisi, By-pass, Aort Diseksiyonu gibi birçok tedavi ve büyük ameliyatlar yapılmaya başlanmıştır. 2017 yılı rakamlarına göre karşılaştırma yaptığımızda 16.287 olan ayaktan hasta sevk sayımızın 10.220 seviyesine gerilemiş olup, geçen yılın ilk dokuz aylık verilerine kıyasla %17 lik düşüş sağlanmıştır. Önümüzdeki süreçte de sevk sayılarındaki düşüşün devam etmesi amacıyla çalışmalarımız devam edecektir.

3) 2018 yılı mart ayından itibaren hasta kabulüne başlayan Muzaffer Çakır Semt polikliniği 24 saat acil servis, diş kliniği ve beş branşta Fatih Mahallesi ve bölgede yaşayan halkımıza kesintisiz sağlık hizmeti verilmektedir. İçerisinde röntgeni, tıbbi laboratuvarı ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunan semt polikliniğinde açıldığı günden itibaren yaklaşık 48500 hastaya sağlık hizmeti verilmiştir.

4) Sultanhanı İlçemizin ihtiyacı bulunan Sağlık Tesisinin(10 Yataklı Hastane, İlçe Sağlık Müdürlüğü, 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu) ihalesi yapılmış olup Haziran ayından itibaren inşaatı devam etmektedir. Fiziki gerçekleşmenin %15-20 seviyelerindeki Hastane inşaatın tamamlanması ile birlikte bölge halkına daha kaliteli ve verimli hizmet sunumu sağlanacaktır.
5) Cumhuriyet ve Çiftlik mahallerinde bulunan ikişer hekimlik Aile Sağlığı Merkezlerinin yapımı tamamlanmış olup, önümüzdeki günlerde açılışları yapılarak bölgede ikamet eden halkımıza Aile Hekimliği Hizmeti verilmeye başlanacaktır. Ayrıca Taşpazar Mahallesi 9 hekimlik Aile sağlığı Merkezi ve Paşacık Mahallesi 6 Hekimlik ASM+112 binalarının yapımı için ihale işlemleri yapılmakta olup sözleşme aşamasındadır.

6) Ağaçören, Sarıyahşi ve Güzelyurt İlçe Entegre hastanelerimizin büyük bakım onarım ihtiyaçları için ihale işlemleri gerçekleştirilmiş olup sözleşme aşamasındadır.

7) Eskil Devlet Hastanesi Acil Ek Hizmet binasının yapımı tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Aynı dönemde girişimlerimiz sonucunda hastanemiz “C” rol grubu seviyesine yükseltilmiş olup bu sayede ilerleyen atama dönemlerinde Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi gibi uzmanlık branşlarında atama yapılabilecek seviyeye ulaştırılmıştır.

8) Mayıs ayında temeli atılan Ortaköy Devlet Hastanesi Diyaliz Ek Hizmet Binasının yapımı tamamlanmak üzere olup önümüzdeki süreçte ilçe ve çevresinde yaşayan halkımıza hizmet sunmaya hazır hale getirilecektir.
9)Son atamalarla birlikte köylerimize hizmet vermekte olan toplam 76 Sağlık Evlerimizin, tamamının personel eksiklikleri tamamlanmış olup, binalarımızın bakım ve onarım ihtiyaçları da planlı şekilde giderilmektedir.
10) Tüm ilçelerimize ek laboratuvar testleri ve diş röntgenleri gibi birçok tıbbi cihaz alımları yapılmıştır. Ayrıca hastanemizin taşınması ile birlikte ihtiyaç duyulmayan tıbbi cihaz ve malzemeler, ilçelerimize ihtiyaçları doğrultusunda dağıtımı yapılacaktır.

11) İlimizin geçiş güzergâhında bulunması nedeni ile trafik kazaları sıklıkla yaşanmakta olup özellikle toplu taşıma araçlarında yaşanan bu kazalara hızla müdahale edilmesi amacıyla 112 Acil sağlık hizmetleri istasyon sayıları büyük önem taşımaktadır.112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında il merkezinde bulunan 17 olan istasyon sayısını 19 a, 200 olan personel sayısının 270 kişiye çıkartarak ambulans ihtiyacı bulunan vakalara ulaşım süreleri kısaltılmıştır. Yeni 112 ASH istasyonları planlaması devam etmekte olup önümüzdeki süreçte vakalara ulaşım süreleri daha da kısaltılacak ve kalite standartları arttırılmaya devam edecektir.

12) Sağlıklı yaşam merkezi içerisinde bulunan KETEM birimi ve Mobil KETEM tırı ile bütün köylerimizde dâhil olmak üzere halkımızın tamamını kapsayacak şekilde tarama faaliyetleri yürütülmektedir. KETEM taramalarında 64. Sırada bulunan ilimiz son bir yıldaki tarama faaliyetleri sonucunda Ülke genelinde 19. sıraya yükselmiştir.

13) E-reçete oranlarımızı %80 ler seviyesinde iken yapılan çalışmalar sonucunda %97 seviyelerine çıkartarak ülke genelinde ilk üç seviyesine, Organ bağışı sıralamasında 79. sırada bulunan seviyemiz son dönemdeki çalışmalar ile birlikte ülke genelinde 19.sıraya yükselmiştir. Akılcı Antibiyotik Kullanımı, Obeziteyle Mücadele, Sağlıklı Beslenme Kültürü, Kronik Hastalıklarla Mücadele, Uyuşturucuyla Mücadele, Sağlık Okur Yazarlığı, MHRS ve İlk Yardım Eğitimleri gibi birçok konuda başarılı şekilde çalışmalar yürütülmektedir.

14) Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı doğrultusunda Aile Sağlığı Merkezlerimizde, tüm halkımıza Check-Up hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde Temmuz ayından itibaren İmplant tedavi hizmeti sunulmaya başlanmıştır.

15) Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni hizmet binasına taşınmasından sonra boşalacak binalar için; Engelli Yaşlı Bakım ve Palyatif Merkezi, Fizik Tedavi, AMATEM, Diyaliz, İdari Hizmet Binası, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürülmesi yönünde planlama ve çalışmalarımız devam etmektedir” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.