Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

İletişim yolu ile telefon dolandırıcılığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından İletişim yolu ile Telefon Dolandırıcılığı ile ilgili İl Genel Meclisinde bilgilendirme sunumu yapıldı..

İletişim yolu ile telefon dolandırıcılığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Ocak 2016 00:43

Aksaray İl Genel Meclisi Ocak 2016 yılı Ocak ayı 2.Birleşimi İl Genel Meclis Başkanı M.Muammer Tüzün Başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasından sonra, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İl Genel Meclisi üyelerine Asayiş Şube Müdürü Tarık Ziya Turan tarafından iletişim yolu ile Telefon dolandırıcılığı ile ilgili bilgilendirme ve sunumu yaptı.

Aksaray emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Tarık Ziya Turan yaptığı sunumda, Bir kişiyi çeşitli hilelerle aldatarak, kendisine yada başkasına menfaat sağlamak amacıyla yapılan kasıtlı eylemdir. Ülkemizde en yaygın olan Dolandırıcılık yöntemi “Kontör/Para Dolandırıcılığı” şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılıktır.

Telefon Yoluyla Yapılan Dolandırıcılık olaylarında; şüpheliler, gelişen teknolojik imkanları kullanarak, mağdurları telefon ile arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtmaktadırlar.

Bu kişiler bir takım gerçek dışı vaatler ile kurgu olaylar inşa edip, vatandaşlarımızın iyi niyetlerini ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırmaktadırlar.

* Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kurum personelinin herhangi bir nedenle para veya ziynet eşyası talep etmeyeceği bilinerek bu tür telefonlara itibar edilmemelidir.

* Sizi telefonla arayarak kendisini Polis, Savcı, Asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayınız

* Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine, korku ve panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyiniz,

* Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayınız,

* Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın,

Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı, Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı senaryolara katiyen itibar etmeyiniz.’’ Dedi.

İl Genel Meclis Başkanı M.Muammer Tüzün’de yaptığı açıklamada Aksaray İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan bu açıklayıcı bilgiler için başta İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’a ve Asayiş Şube Müdürü Tarık Ziya Turan’a ve görevli Polis Memuru Hüseyin Tanrıverdi’ye verdikleri bilgiler için kendilerine teşekkür ederek vatandaşlarımızın iletişim yoluyla dolandırıcılık hususunda emniyet birimlerine yardımcı olmaları ve daha dikkatli olmaları konusunda duyarlı olmalarını söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.