Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

İlim Yayma Cemiyeti Kongresi yapıldı

İlim Yayma Cemiyetinin kuruluşunun 65.yıldönümü etkinlikleri ve 61.Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 30 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi..

İlim Yayma Cemiyeti Kongresi yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mayıs 2016 16:41

Kongreye, ilimizden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Boysak ve yönetim kurulu üyeleri olan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karahancı ve Serdar Baydar, MÜSİAD ve Aksaray STK Başkanı Eyüp Dağdaş, İHH Dernek Başkanı Önder Özkan ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı Bektaş Ayık katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli iç ve dış gelişmeleri değerlendirdikten sonra, İlim Yayma Cemiyetinin milletin umudu olduğunu belirterek, “Cemiyetin tarihi bu aziz milletin öz evlatlarının hikâyesidir; şayet bugün, bir dönem kendi öz yurdunda parya muamelesi görenler özgür, başı dik ve vakur bir şekilde, her alanda biz de varız diyorsa bu başarıda sizlerin çok büyük katkısı var. İlim Yayma Cemiyetinin 65 yıllık tarihinde eğitim alanında bu ülkeye çok büyük katkıları bulunduğunu, yüzün üzerinde İmam Hatip okulunun yapımına destek olduğunu, açtığı yurtlarda şu an 20 binin üzerinde öğrencinin barındığını, orta ve yüksek öğretimde birçok öğrenciye de burs desteği verildiğini biliyoruz.” dedi.

Kongreye, Meclis Başkanı İsmail Kahraman İlim Yayma Cemiyeti Aksaray Şube Başkanı Ali Boysak, ilimizi tercih eden üniversite öğrencilerine konuk evlerinde barınma ve burs desteği sağladıklarını ve gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihiyle barışık, bu ülkeye yakışır örnek insanlar olmaları yolunda ellerinden gelen desteği ve gayreti gösterdiklerini ve buna devam edeceklerini belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.