Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İlimize yatırımlar devam ediyor

Ülkemiz ekonomisi, terör olayları ve dünyadaki ticari durgunluğa rağmen büyümeye devam ederken, Aksaray sanayisi yatırımcıların gözünde ilk sıralarda bulunuyor..

İlimize yatırımlar devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
27 Haziran 2016 17:58

Türkiye’nin içerde ve dışardaki düşmanlarıyla mücadelesine rağmen Ekonomistler tarafından yapılan açıklama da yatırımların istenilen seviyede olduğunun belirtilmesi ülkemiz sanayisinde memnuniyet ve sevinçle karşılanırken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ilimizin Türkiye’ye yapılan yatırımlardan ciddi bir pay aldığını açıkladı.

Koçaş, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmayı hedefleyen terör eylemlerine, turizmdeki sorunlara ve Dünya Bankasının küresel büyüme tahminini aşağı yönlü revize etmesine rağmen elde edilen büyümenin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Küresel Ekonominin normale dönmesi, terör olaylarının azalması halinde bu payın çok daha yukarılara çıkacağını belirten ATSO Başkanı Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Ülkemizin içinde bulunduğu ve sonuna kadar mücadele ettiği terör olayları ile içerdeki ve dışardaki düşmanların oyunlarına, planlarına rağmen sanayide büyüme kaydetmesi iş dünyası olarak memnuniyet verici bir durumdur.

Hükümetimizin önceliğini ekonomiye vermesi ve bu yönde teşvikleri ve destekleri iş adamlarına ve girişimcilere sunarak sanayideki verimi artırması piyasalarımızın güçlenmesini ve ekonominin büyümesine sağlamaktadır.

Bilindiği üzere Türkiye, yılın ilk çeyreği itibarıyla AB ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer almıştır. Ülkemizin, kriz döneminde elde ettiği bu büyüme performansı gelişmiş ülkelerle arayı kapatmış ve krizlerin yaşanmasına izin vermemiştir. İşsizlik sorununun minimum seviyelere düşmesi halinde de yapısal reformlar hayata geçirilirse büyüme ivmesi daha da artacaktır. Bu durum ilimize de büyük katkı sağlayacağı bilinen bir gerçektir. Aksaray Sanayisi özellikle Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımlarla ülke ve bölge genelinde adından gururla söz ettirmiştir.

Bugün Türkiye’nin yatırım merkezlerinin sıralamasında ilimiz en üst sıralarda yer alırken belirttiğimiz nedenlerin sonuçlanması halinde Aksaray sanayisi çok daha iyi yerlerde olacaktır” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.