Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

İlknur İnceöz: CHP’nin tavrı FETÖ’ye hizmet eder!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, terör örgütü FETÖ’nün devletten temizlenmesine CHP’nin balta vurduğunu söyledi..

İlknur İnceöz: CHP’nin tavrı FETÖ’ye hizmet eder!
Aksaray Anadolu AŞ
24 Eylül 2016 17:37

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, terör örgütü FETÖ’nün devletten temizlenmesi için çıkartılan OHAL ve KHK’lara itiraz etmenin ancak bu kanlı örgütün eylemlerine çanak tutmak anlamına gelebileceğini belirterek, “Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ve CHP’nin bu tavrı, FETÖ terör örgütünün kökünü kurutmak için verilen bu mücadeleyi baltalamaktan başka bir şeye hizmet etmez.” dedi.

İnceöz, “CHP’nin, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyu” AA muhabirine değerlendirdi.

OHAL dönemlerinde çıkartılan KHK’ların Anayasa Mahkemesi’ne götürülemeyeceğinin Anayasa’da hüküm altına alındığını vurgulayan İnceöz, “Bu konuda Anayasa’nın 148. maddesi çok açıktır; (Olağanüstü hal, sıkıyönetim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasa’ya aykırılığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’nde dava açılamaz.)” diye konuştu.

İnceöz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan tüm kararların, terör örgütü FETÖ’nün devletin tüm kurumlarından temizlenmesine yönelik önlemleri içerdiğini ifade ederek, bugüne kadar çıkartılan KHK’ların gerek FETÖ, gerekse PKK ve diğer terör örgütlerine yönelik önlemleri içerdiğine dikkati çekti.

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ülkemiz 15 Temmuz’da, tarihte eşi benzeri görülmemiş kanlı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Yüzlerce insanımız şehit oldu, binlercesi de yaralandı. 40 yılı aşkın bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere devletin tüm kurumlarına sinmiş, sinsi bir terör örgütünün tamamen temizlenmesi, ülkemizin bundan sonra darbe ve benzeri kalkışmalara maruz kalmaması için, bu süreçte çıkartılan olağanüstü hal kararı ve kanun hükmünde kararnamelere itiraz etmek, ancak bu kanlı örgütün eylemlerine çanak tutmak anlamına gelebilir.

CHP’NİN TUTUMU ORTADA

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ve CHP’nin bu tavrı; vatandaşımıza kurşun sıkan, milletin Meclis’ini bombalayan, ülkeyi parçalama ve işgale hazır hale getirme teşebbüsünde bulunan FETÖ’nün kökünü kurutmak için verilen bu mücadeleyi baltalamaktan başka bir şeye hizmet etmez. Anayasa Mahkemesi önünde nöbet bekleyen CHP’nin, milletin menfaatine alınan her kararda benzer tavır sergilemesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.