Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 22°C

İlknur İnceöz: Kadın çiftçilerimiz bizim baştacımızdır

İlknur İnceöz: Kadın çiftçilerimiz bizim baştacımızdır
Aksaray Anadolu AŞ
8 Haziran 2018 01:04

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsalda kadın girişimciliğin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amacıyla 2015 yılında “kadın çiftçiler yayım projesi”  kapsamında “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı” başlatılmıştı.

Bu program 2018 yılında içinde seçilmiş 29 ilde “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan genç kadınlara yönelik gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz gün “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı ve ödül töreni düzenlendi.

Programı tamamlayan girişimci kadın çiftçilere ödülleri ve sertifikaları verildi.

KOSGEB ödül törenine katılan TBMM AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz yaptığı konuşmada;

“Kadınlarımız hayatın her alanında, evde, işte, tarlada varlık gösteriyor, birikimlerini ortaya koyuyorlar. Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınımız var.

Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, kaynakları etkin ve verimli kullanan, bulunduğu çevreye rol model olan kadınlar, gelecek adına umudumuzu artırıyor. Kadın elinin değdiği her iş, değer kazanıp bereketleniyor. Şu bir gerçek ki, kadınlar yaptıkları işe yüreklerini koyuyorlar.

Kadınlarımız Üretir, elinden geldiğince katma değer sağlar. Buğdayı ekmeğe; domatesi salçaya; sütü yoğurda, tarhanaya; yumurtayı erişteye çevirir. Yoksulluğu, açlığı yok etmek için çaba gösterir.

Biz bu çabaların bilincindeyiz. AK Parti iktidarı olarak her zaman kadınlarımızın yanında yer aldık.

AK Parti döneminde kadınlara verilen desteklerle kadın girişimcilerin sayısı arttı ve verdiğimiz teşviklerle de bu sayı günden güne artarak devam ediyor. Artık her kurumda rahatlıkla iş bulabilen, çalışabilen kadınlarımız bulunuyor. AK Parti hükümetleri olarak yola çıktığımız ilk günden beri, anayasa değişikliklerinden yasal düzenlemelere kadar her icraatımızda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayarak, sorunlarının çözümüne ayrı bir önem verdik.

2004 yılında yaptığımız bir değişiklikle anayasamızın 10’uncu maddesine ‘kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür’ hükmünü ekledik. Bununla da kalmadık, yine aynı maddeye yaptığımız bir ilaveyle, ‘bu konuda alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı yorumlanamayacağı’ ilkesini getirdik. Aksi takdirde kadınlara pozitif ayrımcılık içeren tüm yasaların, mevzuat düzenlemelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından, Danıştay tarafından iptali söz konusu olabilecekti. Bu hükümle, bunun da önüne geçmiş olduk.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleriyle kadınlarımıza yönelik yeni iş imkanları ile ekonomimize de katma değer sağlayarak büyütmüş oluyoruz. Kadınlarımızın ekonomik hayata etkin katılımını sağlamak için AK Parti olarak hükümetimizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. İşte bugün de burada 75 kadın çiftçi kardeşimize sertifikalarını takdim edeceğiz.

KADIN ÇİFTÇİLERİMİZ BİZİM BAŞ TACIMIZDIR

Tarım ve Hayvancılık şehri Aksaray`ımızda kadınlarımızın aldıkları eğitim sonrasında, yenilikçi, kaynakları etkin ve verimli kullanan, bulunduğu çevreye rol model olarak Aksaray`ımıza da büyük bir katma değer sağlayacaklarına olan inancım tamdır. Türkiye’nin aydınlık geleceğine hizmet eden tüm girişimci kadınlarımızı ve özellikle hemşehrilerim olan hanım kardeşlerimi yürekten tebrik ediyor, bugüne kadar gösterdiğiniz gayretin artarak devam etmesini umuyorum.

Kadın elinin değdiği her iş, değer kazanıp bereketleniyor. İşte bu bereketle bugün burada “kadın çiftçiler girişimcilik sertifikası” alan 75 hanım kardeşimi can-ı gönülden tebrik ediyor, her zaman yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum.  Anadolu’nun bereketli topraklarına emeğini eken, eli toprak kokan, çalışkan kadınlarımızı sevgiyle selamlıyorum.”dedi.. (HaberAksarayCom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.