Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

İlknur İnceöz’den Avrupa’ya demokrasi dersi

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz’den terör sevici Avrupa’ya demokrasi dersi..

İlknur İnceöz’den Avrupa’ya demokrasi dersi
Aksaray Anadolu AŞ
13 Kasım 2016 23:07

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz; PKK/PYD başta olmak üzere Türkiye, bölge ve dünya barışı için büyük tehlike oluşturan terör örgütlerine kucak açan Avrupa Birliği ülkelerinin; demokrasisine ve iradesine sahip çıkmak için darbelere göğüs geren milletimize rağmen bu tutumunu sürdürdüğünü vurgulayarak “Ülkemize kendince demokrasi dersi vermeye çalışan Avrupa ülkelerine” şu hatırlatmalarda bulundu:

“Demokrasilerde eli kanlı terör örgütlerine kucak açmak, sözcülerini parlamentolarda ağırlamak, taraftarlarının her türlü propaganda ve saldırı faaliyetlerine göz yummak yoktur.

AB’nin PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesine rağmen, örgüt liderlerinin her türlü faaliyetlerine izin vermesi ve bunun için imkânlarını seferber etmesi demokrasi ile değil ancak faşizmle açıklanacak bir tavırdır. Bu tavır, sadece terör örgütlerini güçlendirir.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ardından milletine istikamet çizerek darbecileri alt eden, milleti için canını hiçe sayan cumhurbaşkanımızın konuşmalarına yasak koymak ancak Avrupa usulü demokrasinin sonucudur.

Türkiye’de terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptıkları için haklarında gözaltı kararı bulunan pek çok ismi el üstünde tutarak, pasaport vermek, en üst makamlarda ağırlamak demokrasi ile kesinlikle bağdaşmamaktadır.

Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlara, milletvekili ya da gazeteci olduğu gerekçesiyle müsamaha gösterilmez.”

İnceöz, kendi parlamentolarında muhalefete hoşgörülü davrandıklarını ve saygılı olduklarını iddia eden Avrupalı parlamenterlere ise şu soruları yöneltti:

“Dünyanın hangi parlamentosunda bir milletvekili ya da bir siyasi parti kendi ülkesine, devletine, hukuka aykırı bir şekilde meydan okumaktadır? Ya da dünyanın hangi parlamentosunda milletten oy alarak parlamentoya girdiği halde terör örgütü sözcülüğü yapan siyasiler barındırılmaktadır?”

İnceöz açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“Bir yandan; Türkiye’nin bölgedeki savaşlardan, zulümden kaçan 3 milyondan fazla mülteciye kucak açmasını görmezden geleceksiniz, bir yandan 15 Temmuz’da tarihin en sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ’nün alçak darbe girişimine rağmen üç maymunu oynayacaksınız bir yandan da Türkiye karşıtı ne kadar terörist varsa kucak açacaksınız.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, kalkıp bir de ülkemize demokrasi dersi vereceksiniz. Bu kabul edilemez.

Bizim demokrasiye, bölge ve dünya barışına katkı sağlamak için verdiğimiz mücadeleyi ve terör örgütlerine, darbecilere karşı duruşumuzu görmezden gelenlerden alacağımız hiçbir ders yoktur.

Avrupa’yı iğneyi önce kendine batırmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR

  1. Bay Pipo dedi ki:

    Cemi mekandan münezzeh Allah’ın huzurunda başınız açık, ne idüğü belirsiz amerikanın kucağında oturan hainin yanında başınız kapalı, düşündürücü…