Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

İlknur İnceöz’den Dünya Kadınlar Günü mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Türkiye’nin emin adımlarla 2023 hedeflerine ilerlerken kadınların da çilesinin azaldığını belirtti..

İlknur İnceöz’den Dünya Kadınlar Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2016 13:48

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Türkiye’nin emin adımlarla 2023 hedeflerine ilerlerken kadınların da çilesinin azaldığını belirterek, “Son 14 yılda yaptığımız çalışmalar, getirdiğimiz yenilikler ve düzenlemelerle ekonomik, sosyal ve siyasal olmak üzere, her alanda kadının adının anılır olması sağlanmıştır” değerlendirmesini yaptı.

İnceöz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadının, kainattaki tüm güzel duyguların kendisinde toplandığı varlığın ismi olduğunu belirtti.

Kadının, “doğru söz ve temiz kalp” olduğunu aktaran İnceöz, “Kadın, müşerref bir geçmiş ve aydınlık bir gelecektir. Kadın huzurdur, sükunettir, itidaldir ve cennete giden en güzel yoldur. Evet, ne zaman ki insanlık, bu yolu kullanmayı öğrenir. İşte o zaman dünya da cennete döner. Biz dünyamızı cennete çevirmek istiyorsak kadınlarımızı hayatımızın en önemli unsuru yapmalıyız ve onların önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bugün kadınlarımızın karşı karşıya olduğu sorunlar, toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren ve yalnızca müşterek bir bilinçle çözüm üretilebilecek sorunlardır” ifadelerini kullandı.

Bugün Ortadoğu coğrafyası başta olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde meydana gelen felaketlerde en çok kadınların etkilendiğini ifade eden İnceöz, şunları kaydetti:

“Kimi eşini, kimi kardeşini, kimi çocuğunu kaybetmiş, kadınların gerek savaşın ortasında, gerekse sığındıkları topraklarda yaşadıkları sıkıntılara sözde kadın hakları savunucularının ve sözde medeni Batı’nın dilsiz şeytan kaldığına üzülerek şahit oluyoruz. Ancak biz, yüce dinimiz İslam’ın en yüksek mertebe ile onurlandırdığı kadınlarımızın sorunlarının çözümü için bütün imkanların seferber edilmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu hususta 14 yıldır, devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmelerinin yanı sıra kadınlarımızın da kendi haklarına sahip çıkmaları, her türlü ayrımcılığa, hak gasbına ve şiddete karşı mücadele etmeleri hususunda her zaman kadınlarımızın yanında olduk ve olacağız. Türkiye emin adımlarla 2023 hedeflerine ilerlerken kadınlarımızın da çilesi azalıyor, yükü hafifliyor. Son 14 yılda yaptığımız çalışmalar, getirdiğimiz yenilikler ve düzenlemelerle ekonomik, sosyal, siyasal olmak üzere kısacası her alanda kadının adının anılır olması sağlanmıştır. Kadınlarımızın hak ettikleri seviyeyi yakalayabilmelerinin önündeki engellerin kaldırılması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bölge ve dünya barışına katkı sağlayacak küresel bir güç olma yolunda ilerlerken ne yazık ki, bölgemizde ve sınırlarımızın içinde meydana gelen terör olayları ile de mücadele etmek durumunda kalıyoruz.”

İnceöz, terör olaylarının toplumsal tahribatına bakıldığında en büyük çileyi kadınların çektiğine şahit olduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Terörü minimize etmenin ve gençlerin ölümünü engellemenin yolunun da kadınların vereceği mücadeleden geçtiğini biliyoruz. Şunu kimse unutmasın ki, bizler siyaset kurumu olarak tüm varlığımızla her zaman kadınlarımızın yanında olduk, oluyoruz ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Şiddet meselesi başta olmak üzere kadınlarımızın tüm sorunlarının çözümü noktasındaki kararlılığımızı, hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi; ekonomik ve sosyal alanda olduğu kadar siyasi alanda da varlık göstermeleri konusunda kadınlarımıza destek olacağımızı vurguluyor, bu vesile ile Türkiye’deki kadınların, dünya kadınlarının, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.