Aksaray Haber - Aksaray Haberleri -
$ DOLAR → Alış: 5,72 / Satış: 5,74
€ EURO → Alış: 6,30 / Satış: 6,32

İngiltere’de Girişimciliğin en hızlı yolu: Ankara Antlaşması

İngiltere’de Girişimciliğin en hızlı yolu: Ankara Antlaşması
  • 21.02.2019
  • 160 kez okundu

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması, Türk vatandaşlarına girişimci olarak İngiltere’de iş kurma ve oturum hakkı veriyor. Bu sayede İngiltere’de iş kolunuzla ilgili bir şahıs veya limited şirket kurarak çalışabilirsiniz.

Bir girişimci vizesi olan Ankara Antlaşması vizesinin en büyük avantajları diğer yatırımcı vizelerine göre çok daha küçük bir sermaye gerektirmesi ve 5 yıl içinde İngiliz vatandaşlığına başvuru hakkı vermesidir.

İngiltere’de Süresiz Oturum Hakkı’na giden yol: Ankara Antlaşması

Ankara Anlaşması’yla İngiltere’ye yerleştiğiniz zaman öncelikle bir yıllık oturuma hak kazanırsınız. Bir yılın sonunda kurduğunuz şirketin finansal ve yönetimsel bir değerlendirmesi yapılır ve her şey yolundaysa oturumunuz üç yıl daha uzatılır. Bu üç yıllık sürecin sonunda (İngiltere’ye yerleştikten dört yıl sonra) yine aynı denetimlerden geçip kalıcı oturma iznine, yani süresiz oturuma hak kazanırsınız.

Ankara Antlaşması vizesinden faydalanmak için adayların İngiltere’de kuracakları iş ile ilgili detaylı bir iş planını içeren bir başvuru dosyası hazırlamaları gerekir. Dosyada adayın kuracağı işin detayları, kapsamlı bir pazar araştırması, adayın o işi yerine getirebileceğinin göstergesi olan eğitim ve deneyim gibi bilgiler ve o işi kurup kâr etmeye başlayana kadarki süreçte ihtiyaç duyacağı finansman detaylarının yer alması gerekir.

Süresiz oturuma sahip olduktan sonra dilerseniz kendi şirketiniz haricinde başka bir iş yapabilir ya da maaşlı bir işte çalışmaya başlayabilirsiniz.

Ankara Antlaşması’na başvurmak için İngilizce bilmek zorunda mıyım?

Ankara Antlaşması başvurunuzun kabul edilmesi için İngiltere’de yapmayı planladığınız iş için yeterli düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmanız yeterlidir. Yeni Bir Hayat olarak en az orta düzey veya üzerinde İngilizce bilgisine sahip adayların başvuru yapmasını öneriyoruz.

Ankara Antlaşması’na başvurmak için ne kadarlık bir bütçeye ihtiyacım var?

Ankara Antlaşması başvurunuzda, kuracağınız şirket için gerekli sermayeyi karşılamanız gerekir. Örneğin freelance olarak evden çalışacaksanız evinizin kirası, şirketin kurulumu ve tanıtımı için gerekli giderler, çalışmanız için gerekli malzemeler (Bilgisayar, kırtasiye vb.) ve şirketiniz kârlı hâle gelene kadarki kişisel giderlerinizi karşılayacak bir sermayeyi karşılamanız yeterlidir.

Alternatif bir yol: Avrupa Vatandaşlığı’na giden Portekiz Golden Visa Yatırım Programı

1986 yılında Avrupa Birliği’ne katılan Portekiz 1991 yılından bu yana Schengen Bölgesi üyesidir. Başlıca ticaret ortaklarının İspanya, Almanya, Fransa ve Hollanda olduğu ülkeye gelen yabancı yatırımlarda önemli artış olmuştur. Portekiz’deki cazip yatırım alanlarının başında inşaat, turizm ve teknoloji gelmektedir. Portekiz 2016 -2017 Dünya Ekomomik Forumu Küresel Rekabet Edebilirlik Raporu’nda 46. sırada yer almıştır.

Portekiz Golden Visa programı AB üyesi olmayan yatırımcılara ve ailelerine € 500,000 değerinde gayrimenkul satın alarak Avrupa’da yaşama imkanı veriyor. Yılın sadece 7 gününü Portekiz’de geçirerek 6 yılın sonunda Portekiz Vatandaşlığı alarak Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabilirsiniz.

Portekiz Vatandaşlığı (Golden Visa) ve Oturma İzni Başvuru Koşulları

  • Portekiz’de € 500,000 değerinde yapılan gayrimenkul yatırımı Portekiz’de oturma ve çalışma izninin yanı sıra eğitim görme ve Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı tanır.
  • Minimum yatırım tutarı olan € 500,000’yu karşılamak kaydıyla birden fazla gayrimenkul yatırımı yapılabilir.
  • Yatırım şekli konut ya da ticari olarak seçilebilir, satın alındıktan sonra kiralanabilir.
  • Yatırımın yapıldığı ilk yılın sadece 7 günü Portekiz’de geçirilmelidir. İlk ve üçüncü yılın sonunda 2’şer yıllık dönemlerde oturma izni uzatma başvurusu yapılır. Bu sürede en az 14 günlük sürelerle Portekiz’de bulunulması şartı vardır.
  • 5 yıl içinde toplam 35 gün Portekiz’de geçirilerek ömür boyu geçerli daimi oturum iznine sahip olunmaktadır.
  • Daimi oturum iznini aldıktan tam 1 yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurulabilmektedir.
  • Başvuru kapsamında temel düzeyde Portekizce bilmek şartı bulunmaktadır.

Etiketler: /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ