Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

İŞKUR iş ve meslek danışmanları sahada

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları Organize Sanayi başta olmak üzere işverenler ve işçiler ile bir araya geliyor..

İŞKUR iş ve meslek danışmanları sahada
Aksaray Anadolu AŞ
27 Temmuz 2017 00:22

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları Organize Sanayi başta olmak üzere işverenler ve işçiler ile bir araya geliyor. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında 687 sayılı kanun hükmünde kararname ile düzenlenen artı istihdam teşviki, işbaşı eğitim programı, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu, meslek edindirme kursları İŞKUR tarafından işçi ve işverenlere yönelik teşvikler hakkında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleşiyor.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bugüne kadar Ocak ayından itibaren yaklaşık 3.500 iş yerini ziyaret etti.

Bu ziyaretler vesilesiyle İlimizin Sanayi ve ekonomik fotoğrafı çekilerek sahada yaşanan aksaklıklar tespit edilerek Genel Müdürlüğümüze ve Bakanlığımıza iletiliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ocak ayı itibari ile Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesini başlatarak İŞKUR İl Müdürlüğü yöneticileri ve iş ve meslek danışmanları gerçekleştirilen ziyaretler ile çalışanlar işverenler ve emekliler ile buluşuyor. Alın teri ile akıl teri mottosu ile yola çıkılan seferberliğin ilk aşaması istihdamın arttırılmasını işsizlik oranlarının düşürülmesini ve kayıt dışı çalışmanın önlenmesini amaçlıyor. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli bilgilendirmeler bizzat yapılıyor.

Milli seferberliğin en temel unsurlarından biri artı istihdam teşvikidir. Özel sektör işverenleri 2016 Aralık ayına kadar aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanabilir. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL iken, mevcut çalışanlarına ilave olarak işçi alacakları her bir sigortalı işçi için sadece 1.404 TL ödeyecek geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri hükümetimiz tarafından karşılanacaktır..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.