Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği
Aksaray Anadolu AŞ
25 Nisan 2017 00:23

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ “Engelli ve eski hükümlülerin istihdamında hazırlanacak ve desteğe uygun engelli projeleri için en fazla 36.000 TL, eski hükümlü için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe verilecektir. Sadece İŞKUR’a kayıtlı, 18 yaşından büyük eski hükümlü veya en az %40 engelli olma şartının arandığı hibe programı için vatandaşlarımızı İŞKUR’a bekliyoruz.” dedi.

Engelli ve Eski Hükümlü İstihdam Etmeyen İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezaları, Engelli ve Eski Hükümlülere İş Kurma Desteği Olarak Verilmeye Devam Ediyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) başkanlığında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çalışma Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu (TSK) üyelerinden oluşan Komisyon tarafından gerçekleştirilen toplantıda 183 proje kabul edilerek yaklaşık 8 milyon TL kaynak tahsis edildi.

Özel politika ve projelerle engellilerin mesleki eğitimi ve istihdamı için çaba gösteren İŞKUR, Komisyon aracılığı ile de titiz çalışmalar neticesinde engellilere yönelik özel projelere katkı sağlıyor, engellilerin topluma ve ekonomik hayata uyumunu destekliyor. Engelliler, engellilere yönelik çalışma yapan bütün kurum/kuruluşlar, özel sektör ve STK’lar, engellilere yönelik hazırladıkları projeleri Kuruma sunarak söz konusu destekten yararlanma imkanına kavuşabiliyor.

Kabul edilen projeler ile Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurulları ile işbirliği içinde hazırlanan projeler karşılığında eski hükümlülere de kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 10 katına kadar hibe desteği verilerek; eski hükümlülerin yeniden hayata başlamalarına katkı sağlanıyor. Yeni dönemde bu destek miktarı, brüt asgari ücretin 15 katına çıkarıldı.

ENGELLİ BİREYLER İŞİNİN PATRONU OLUYOR

En az yüzde 40 oranında engelli olan bireylerin işinin patronu olması için toplamda 36 bin TL hibe desteği veriliyor. Hibe desteği verilen projelerde ise; iş kurma sürecinde gerekli masraflar için en fazla 2 bin TL, bir yıl boyunca işletme giderleri için en fazla 4 bin TL ve işin kurulması için gerekli araç-gereç, donanım ve makinalar için en fazla 30 bin TL engellilere tahsis ediliyor. 2014 yılından itibaren 592 projeye verilen destekten bu dönemde 83 proje yararlandı. Böylece destek verilen proje sayısı 675’e ulaştı.

İdari Para Cezaları Fonu kaynakları ile ayrıca engellilerin mesleki eğitim alarak rehabilitasyonlarına katkı sunmak ve istihdam edilmelerini kolaylaştırmak için hazırlanan projelere verilen destekler için çeşitli mesleklerde engelliler kurslara katılarak sertifika alıyor ve işverenlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdam ediliyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 12 HAZİRAN 2017

İŞKUR internet sayfasında yayımlanan 2017/2. Dönem Başvuru Rehberi ve Formları kullanılarak hazırlanacak projeler, illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine elden teslim edilebilecek. Son başvuru tarihi 12 Haziran 2017’dir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.