Dolar 32,3369
Euro 35,1195
Altın 2.238,84
BİST 8.770,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

İslam Aleminin Üzerindeki Kene; Münafıklar

28 Ekim 2016 01:13

Münafık denilince akla ilk gelen yalancı,sahtekar kelimeleridir. Gerçekten de münafıklar sahtekar, düzenbaz ve yalancıdırlar. Çok sinsi ve kahpedirler. Günümüzde ise münafıklarla ilgili konuşan hocalar bize münafıklarla ilgili bilgi verirken bunların yanlızca peygamberimiz sav zamanında yaşamış kişiler olduğundan bahsederler. Günümüzde ise münafıkların yaşadığı ve Müslümanlarla mücadele ettiği konusunda hiçbir bilgi vermezler. Münafıkların daha önceki yıllarda yaşanmış olaylar gibi anlatılması ise Kuran’a göre uygun değildir. Allah, Kuran’da münafıkların tüm devirlerde hatta kıyamete kadar olacaklarını bize anlatmaktadır. O halde bizler bu münafıkları tanımalı ve deşifre etmeliyiz. İslam aleminin üzerindeki bu büyük belayı etkisiz hale getirmek için her birimize önemli görevler düşmektedir. Münafıkların özelliklerini de en güzel en net bir şekilde Kuran ayetlerinden tanıyoruz. Şimdi bu ayetler ışığında münafıkların bazı özelliklerini tanıyalım.

-Münafıklar mal ve makam düşkünüdürler.

“Eğer onu bana getirmeyecek olursanız, artık benim katımda sizin için bir ölçek (erzak) yoktur ve bana da yaklaşmayın.” (Yusuf Suresi, 60)

-Münafıklar sürekli yalan konuşurlar. Asla güvenilmez bunlara. Düzenbaz ve sahtekardırlar.

Böylelikle babalarına döndükleri zaman, dediler ki: “Ey babamız, ölçek bizden engellendi. Bu durumda kardeşimizi bizimle gönder de erzağı alalım. Onu mutlaka koruyacağız.” Dedi ki: “Daha önce kardeşi konusunda size güvendiğimden başka (bir şekilde) onun hakkında size güvenir miyim? Allah en hayırlı koruyucudur ve O, esirgeyenlerin esirgeyicisidir.” (Yusuf Suresi,63-64)

-Münafıklar Allah’a değil de güce, kuvvete karşı boyun eğici olurlar.

(Çocukları da:) “Ey babamız, bizim için günahlarımızın bağışlanmasını dile. Biz gerçekten hataya düşenler idik” dediler. (Yusuf Suresi, 97)

-Münafıklar ruhsuz ve küttürler. Bomboş manasız bakarlar. Konuşurlarken herhangi bir his belirtisi oluşmaz.

Kalpleri (sanki) bomboştur. (İbrahim Suresi, 4)

-Münafıklar Müslümanlara tuzak kurarlar. Sinsi ve kahpece düzenlar kurarlar münafıklar.Tüm gayeleri Müslümanlara eziyet etmektir.

Gerçek şu ki, onlar hileli-düzenler kurdular. (İbrahim Suresi, 46)

-Münafıklar Müslümanlara karşı azgınlık içindedirler. Amansız bir öfke duyarlar. Kinleri çok fazladır.

“İkiniz Firavun’a gidin, çünkü o, azmış bulunuyor.” (Taha Suresi, 43)

-Münafıklar birbirleriyle ittifak içindedirler. Hainlik ve pusu kurmada gerekirse müşrikleri de kullanırlar. Genellikle Müslümanlar bunları fark edemezler. Çünkü çok gizli yaparlar planlarını.

Bunun üzerine, kendi aralarında durumlarını tartışmaya başladılar ve gizli konuşmalara geçtiler. (Taha Suresi, 62)

-Münafıklar çok fazla insanı etkileyebilecek güce sahip olabiliyorlar. Bazen birkaç münafık bir araya gelerek milyarlarca insanı kontrol edebiliyor.

Firavun, kendi kavmini şaşırtıp saptırdı ve onları doğruya yöneltmedi. (Taha Suresi, 79)

-Münafıklar merhametsiz ve ruhsuzdurlar. Asla acımazlar. Şizofren derecesinde hastadırlar.

Bundan sonra kalpleriniz yine katılaştı; taş gibi, hatta daha katı. (Bakara Suresi, 74)

Münafıkların daha çok fazla belirleyici özelliği vardır. Tüm bu özelliklere bakarak ve Allah’ın yardımıyla, Müslümanlar tedbirli davranmalıdır. Ama şu önemli bir noktadır ki; Bir kişi için “Şu kişi münafıktır” asla diyemeyiz dememeliyiz. Bunu ancak ahrette göreceğiz. Bize düşen bu çirkin ahlak özelliklerine bakarak dikkatli olmamızdır. Bize düşne budur. İslam alemini şu anda da yıkmak ve parçalamak için çaba gösterenler gene münafıklardır. Münafık, Allah’ın adetullahıdır. Her devirde olmuştur. Bundan sonra da kıyamete kadar gene münafıklar olacaktır. Münafık bir nevi Şeytanın dünyadaki insan suretidir. Allah’ın lanetlediği ve Cehennemde en alt tabakada bulunacak olanlardır. Eğer Müslümanlar, münafıklara karşı temkinli, itidalli ve akılcı olurlarsa münafıkların yapmış olduğu tahribat azaltılabilir. Münafık, bu yönüyle de hayırdır gördüğümüz üzere. Müslümanların her zaman uyanık, zinde ve dikkatli olmasını sağlar münafıklar. Müslüman, münafıkla mücadele ederek ecrini arttırır.Münafıklar bir nevi müşrik ve inkarcıların lideri durumundadır. Ama onlar bunu anlayamazlar. Kendilerini yönlendirenin münafıklar olduğunu fark edemezler.  Nasıl ki peygamberimiz sav zamanında münafıklar vardı, şu anda da münafıklar var. Bu kesin….

Sevgi ve Saygılarımla
Hüseyin Uçkun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.