Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

İstihdam garantili kurslara yoğun ilgi

İstihdam garantili kurslara yoğun ilgi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Şubat 2018 20:53

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Okçuerler Tekstil firmasında istihdam garantili meslek edindirme kursları kapsamında dokuma konfeksiyon makineci kursu açıldı. 25 kişilik istihdam garantili meslek edindirme kursunun yoğun ilgi görmesi üzerine ikinci kez 25 kişilik meslek edindirme kursu açılacak olup, kurs kapsamında kursiyerlere günlük 45 TL cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı genel sağlık sigortası karşılanacaktır. İstihdam garantili meslek edindirme kursları 512 saat sürecek olup 13 Şubat 2018 tarihinde başlayıp 15 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacaktır. Başarılı kursiyerler Okçuerler Tekstil firmasında kadrolu olarak çalışmalarına devam edeceklerdir.

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ADETA İŞKUR BİR OKUL VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığı ile bilhassa tekstil sektörünün ara eleman ihtiyacı çözülmüş iş piyasasında deneyimli, tecrübeli, tekstil sektörünün aradığı kalifiye eleman potansiyeli birçok yatırımcı açısından Aksaray’ın tercih edilir bir destinasyon olmasını sağlamıştır. Bu nedenle tekstil sektöründe adeta İŞKUR bir okul vazifesi görmektedir. İstihdam garantili kurslar vesilesiyle sanayi sektörünün temininde güçlük çekilen ara eleman ihtiyacı karşılanmasının yanı sıra kurs boyunca teori ve pratik eğitim birlikte uygulanacaktır. Böylelikle bir taraftan mesleki eğitim ile yeni bir meslek öğrenilirken diğer taraftan aktif işgücü piyasasında vatandaşlarımız yer alacaklardır. Kurslarımıza gençlerin ilgi göstermesi ve oldukça memnuniyet vericidir.

GENÇLER, KADINLAR VE ENGELLİLER İSTİHDAM POLİTİKALARININ ÖZNESİDİR.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başlayan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide SARIEROĞLU’nun öncülüğünde yürütülen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında yeni teşvikler ile 18 ile 25 yaş arası gençlerimizin istihdamı halinde 18 aylık sigorta desteği verilecektir. Gençler, kadınlar ve engelliler her zaman istihdam politikalarımızın öznesi olmuştur. 2018 yılında da dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınlar, gençler ve engelliler için çok sayıda aktif işgücü programlarımızdan yararlandırma işbaşı eğitim programı, uygulamalı girişimcilik eğitimi, istihdam garantili ve garantisiz meslek edindirme kursları ile dezavantajlı gruplarımızın girişimciliğinin arttırılması ve mesleki tecrübe kazandırılması için programlar düzenlenecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.