Dolar 32,5013
Euro 34,8201
Altın 2.488,07
BİST 9.557,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

İyilikte Yarışan Sınıflar projesi Aksaray’da tanıtıldı

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) düzenlediği “İyilikte Yarışan Sınıflar” isimli yetimlere destek programının tanıtımı yapıldı ve bir kermes düzenlendi..

İyilikte Yarışan Sınıflar projesi Aksaray’da tanıtıldı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Aralık 2015 19:05

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, samimi şekilde atılan küçük adımların, ileride devasa boyutlara ulaşabileceğini söyledi.

– İyilik Kervanına Katkı Vermeye Hazırız –

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İHH Aksaray Şube Başkanı Önder Özkan, proje kapsamında ilkokul, lise ve üniversitelere açıldıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da bu projeye dâhil kurumlar olduğunu söyledi. Özkan, Aksaray’da, ASÜ’nün ve Rektör Şahin’in bu projeye büyük destekleri olduğunu vurguladı ve şehirde toplam 181 yetime ulaştıklarını belirtti. ASÜ-İHH işbirliği çerçevesinde düzenlenen yetim programını önemsediklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin ise, büyük işlerin küçük adımlarla başladığını vurguladı. “Asıl olan azda olsa devamlı olandır” düsturunu anımsatan Şahin, “Samimi adımlar büyür ve devasa bir hale gelir. Peygamberimiz de yola 1 kişiyle çıkmıştı ama sonra çok büyük bir kitleye erişmişti” dedi. İHH’nın, 20 yıldır faaliyetlerine devam eden bir iyilik kervanı olduğuna da değinen ASÜ Rektörü, “Dünyanın ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yetimin, yoksulun ve elinden tutulması gereken insanların elinden tutanlardan Allah razı olsun. Biz de her zaman bu iyilik kervanına katkı yapmaya hazırız” dedi.

– Dünya Genelinde 400 Milyon Yetim Var –

İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz da, dünyada yetimlerin sayısının 400 milyon civarında olduğunu ve bunların yarısının sokaklarda, her türlü istismara açık bir şekilde yaşadığını belirtti. “Maalesef güzel ve gelecek vaat eden bir dünyada değiliz. Yaşanılan dünya olabildiğine kaotik, savaşlara ve kaoslara gebe bir dünya” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “2014 yılında dünyada, silahlanmaya 14,3 trilyon dolarlık bir kaynak harcandı. Birleşmiş Milletlerin dünyada tanıdığı ve tanımadığı 238 ülke var. 14,3 trilyon dolarlık rakam, 200 ülkenin gelirinden daha fazla. Bu korkunç… Gezegenler arası bir savaşa mı hazırlanıyor dünya?” Her yıl savaş başta olmak üzere çeşitli sebeplerle milyonlarca çocuğun yetim kaldığını anımsatan Murat Yılmaz, “Bir memlekette yetime verilen kıymet aslında o ülke için bir kriterdir. Bir toplum yetimlerle çokça ilgileniyorsa, o toplum azizdir ve en önemli görevlerinden birini yerine getiriyor demektir. Biz kardeşliğe inanıyoruz. Kardeşlik büyürse dünyada savaş ve kin küçülür. Yetimler hepimize emanettir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı, Murat Yılmaz’a “Teşekkür Beratı” takdim etti. Etkinlik kermesin gezilmesiyle sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.