Dolar 32,5161
Euro 34,8074
Altın 2.475,62
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü kutlandı

Jandarma teşkilatının 178. Kuruluş yıldönümü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı.

Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
14 Haziran 2017 16:39

Jandarma teşkilatının 178. Kuruluş yıldönümü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törene Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Veysel Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, gaziler ve askeri personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir Atatürk Anıtına Jandarma Genel Komutanlığı adına çelenk sundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay İsmail Beşek başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne kadar yüce milletinin engin sevgi ve güvenine mahzar olduğunu söyledi.

Jandarma teşkilatının Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması milletin huzur ve güvenliği ile kamu güvenliğinin sağlanmasındaki hizmetlerini vurgulayan Beşek: “Jandarma teşkilatı kurulduğu günden buyana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece- gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonrada olmaya devam edecektir.” dedi.

Jandarmanın devletin halka açılan penceresi olduğunu ifade eden Yarbay Beşek: “jandarma Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşların halk ve özgürlüklerine saygılı halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen; halkı ile bütünleşmiş modern teknolojinin bütün imkânlarının etkinlikle kullanabilen, milli ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveri ile verilen tüm görevleri yerine getirme gayret azim ve inancı içindedir.”diye konuştu.

Törende Jandarma teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere; Şiir dalında 15 Temmuz Ortaokulu Öğrencisi Sude Şerife Öge’ye Vali Aykut Pekmez, Kamber Zeynep Demir Ortaokulu öğrencisi Yılmaz Koyuncu’ya Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut, kompozisyon dalında Kamber Demir Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Yeşilyurt’a Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Taşpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Gülay Asal’a Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir tarafından hediyeleri verildi.

Vali Aykut Pekmez tören sonunda İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir’i tebrik ederek teşkilatın 178. Kuruluş yıldönümünü kutladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.