Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Kadın Avukatlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aksaray Baro Başkanı Avukat Levent Bozkurt öncülüğünde Kadın Avukatlar farkındalık yaratmak için Ervah Kabristanlığında basın açıklama yaptı..

Kadın Avukatlardan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2016 01:42

Aksaray Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Fulya Yavuztürk Özkaraca yaptığı açıklamada, “Yıl 1857 ABD’nin New York eyaleti. Kadın dokuma işçileri sırf “insanca çalışma koşulları” istedikleri için çalıştıkları fabrikaya kilitlendiler ve 129 kadın işçi fabrikada çıkan yangından kaçamadıkları için yanarak can verdi. 10 Mayıs 2012 Aksaray Elif G. kocası tarafından önce boğularak öldürüldü, daha sonra cesedi yakıldı. 1857 yılında Amerika’da başlayan kadınların ‘insanca yaşam mücadelesi’, 2016 yılında ülkemizde ‘yaşam mücadelesi’ olarak devam etmektedir. Her yıl yüzlerce kadın hayatındaki erkekler tarafından öldürülmekte, namus ve şeref yoksunu yaratıklar tarafından tecavüze uğramaktadır. Yapılan evliliklerin %31.7sini kız çocuklarının evlendirilmesi oluşturmaktadır” dedi.

Avukat Fulya Yavuztürk Özkaraca, Türkiye Cumhuriyeti kadınları olarak diğer ülkelerden daha önce sosyal ve siyasal haklarla taçlandırılmasına rağmen bugün gelinen noktada en doğal hak olan yaşam hakkı için mücadele etmek zorunda bırakıldıklarını belirterek, “Yoksulluk, eşitsizlik ve sosyal adaletsizlik dünyada kadınları erkeklerden daha çok etkilemektedir. Halen tüm toplumlarda kadınlar daha az eğitim almakta, okuma yazma öğrenmeleri engellenmekte, yoksulluğa mahkûm kılınmakta, aynı işi yaptıkları halde daha az para kazanmaya devam etmektedir. Kadınlar, dünya nüfusunun %50’sini, yeryüzündeki toplam iş gücünün üçte ikisini oluşturur. Ancak kadınlar dünya gelirinin %10’unu almakta ve dünyanın tüm mal varlığının %1’ine sahip bulunmaktadır. Yeryüzündeki mutlak yoksulluk sınırındaki 1,5 milyar kişinin %70’ini kadınlar oluşturmaktadır” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.