Dolar 32,3355
Euro 35,1734
Altın 2.241,30
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Kadın her alanda çalışma yapabilecek yetenektedir

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi” kapsamında önemli projeler üreten Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, kadın istihdamını ve kadınların girişimciliğini artırmak amacıyla kadınlara yönelik eğitim programları düzenlendi.

Kadın her alanda çalışma yapabilecek yetenektedir
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2017 00:59

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi” kapsamında önemli projeler üreten Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, kadın istihdamını ve kadınların girişimciliğini artırmak amacıyla kadınlara yönelik eğitim programları düzenlendi.

Aksaray Belediyesi, İŞKUR Müdürlüğü ve Kadın Girişimci Aysun Akkurt’un ortaklaşa düzenledikleri proje ile 2’si üniversite öğrencisi 6’sı ev hanımı olmak üzere toplam 8 bayan kursiyere Güller Ceylan Acar Ortaokulunun dış cephesinde sıva ve yalıtım eğitimi verildi.

Kursiyer kadınlar, aldıkları eğitimle, iş güvenliği ile başladıkları sıva ve yalıtım işini kısa sürede öğrendiler. Kadın kursiyerler hazırladıkları yalıtım malzemelerini büyük bir titizlikle okulun duvarlarına sıvadılar.

Kadın yalıtım işçileri Projesinin mimarı olan ve zaman zaman iş önlüğünü giyerek kursiyer kadınlarla birlikte sahada çalışan Hasibe Yazgı, yaptığı açıklamada ‘Kadınların işgücüne sahip olması yönü ile önemli projelere imza atacaklarının altını çizerek, bu projenin Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen yalıtım işi’ olduğunu söyledi.

Hasibe Yazgı Aksaray’da kadının her alanda yetenekli olduğunu gösterebilmek adına düzenlenmiş olan yalıtım kursunun başarıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek şunları söyledi

“Aksaray belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi olarak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın evlerine ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerimiz sırasında bayanlarımız maddi ihtiyaç veya bir şeyler üretmek amacıyla bizden iş taleplerinde bulunuyorlar. Kadınlarımızın kendiişlerini yapabilmesi ve ailelerine faydalı olabilmeleri adına İŞKUR ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt ile birlikte güzel projeler ürettik.

Kadınlarımıza yönelik 8 adet projemiz var. Kadınlarımız her yerde yetenekli ve başarılı olduğunu gösterebilecek durumda. Gerçekten evlerinde boya işlerini ve tamirat işlerini yapabiliyorlar. Bizde kadınların sıva ve yalıtım işini yapabileceklerini düşünerek “Neden olmasın” dedik.

Kadının her yerde gücü olduğunu ve her yerde emeği olabileceğini göstermek istedik. Kadınlarımız, yalıtım işinde harç kararken ve sıva yaparken bir pasta kıvamında yapıyorlar. Kadınların yalıtım projesinde ellerinden çok iyi işler çıkacağına inanıyorum” dedi.

Projeye büyük destek veren İş kadını Aysun Akkurt da kadınların iş hayatının her kolunda olması gerektiğini dile getirerek, “Bundan sonra 8 projeyi daha kadınlarımızla hayata geçireceğiz. Evde, çalışamayacak durumda olan, engelli kadınlara varıncaya kadar kadın istihdamını arttırmayı düşünüyoruz. Onlardan ihracat yapan kadınlar çıkarmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bayan işçilere teşekkür ederek, “Gerçekten de bugün Türkiye’de ilk defa yapılan bir çalışmaya imza attınız. Daha önce boya yapılıyordu ama hem yalıtım hem boya anlamında bir çalışma ilk kez gerçekleşiyor. Bu çalışma ile kadınlarımızın bu konuda da ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kadının elinin değdiği yerde bir hassaslık, bir güzellik, bir sanat, bir incelik çıkıyor. işi ne kadar titiz yaptığınıza ben şahidim. Burada da güzel el emeği gösterdiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir seferberlik başlattığını hatırlatan Başkan Yazgı, “Kadınlarımızın iş gücüne katılımı konusunda bizler Aksaray’da tek başımıza değiliz, Valiliğimiz, İŞKUR Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve vekillerimiz ile beraber bu çalışmaya ‘biz de varız’ dedik.

Sağ olsun hanımefendiler bizleri kırmadılar. Böyle bir projeye imza atıyorlar. Esas kahramanlar onlar. İçlerinde hem öğrenci kardeşlerimiz, hem de aynı zamanda ev hanımları var. Elinin hamuruyla gelip buraya yalıtım ve boya işine giriyorlar. Artık o imaj yıkıldı. Kadınlar her an her yerdeler. Bu bir başlangıç oldu. Bunun devamı gelecek. Yeter ki kadınlarımız bizim yanımızda olsun, biz onlara her zaman hizmet etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş ise proje kapsamında bilgiler vererek, “İpek Yolu’nun kadınları, Aksaray’ın kadınları artık ellerinin hamuruyla değil perlitte buluştular. Yalıtım gerçekleştiriyorlar, bu Türkiye’de bir ilk. Şimdi artık perlitte ciddi hemen hemen biz erkeklerin bile ürkeklik ve çekince gösterdiğimiz konulara bayanlar çok ciddi bir şekilde sarılmış durumdalar. İlk etapta 8 tane kursiyerimiz bu faaliyetlerini yürütüyor. Tabii bunun devamı gelecek. 8 gün boyunca eğitim aldılar. Zaten bu işe yatkınlıkları vardı. Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ve değerli eşleri Hasibe Hanım bu çalışmanın içerisinde yoğun gayretler gösterdiler. Onlara da teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmamız Aksaray’ın bütün kadınlarına model olacak.” diye konuştu.

Eğitim aldıktan sonra işlerini başarıyla gerçekleştiren bayan işçiler, “Hiçbir işin zorluğu yok. Hiçbir iş o kadar zor değil. Kadınların da üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok. Kadınlar her işi yapabilir. Biz de yapıyoruz. Kadınların her dalda, her yerde var olduğunu gösterebilmek için Hasibe Hanım’ın bu projesine biz de varız dedik. Hep birlikte el birliğiyle bu okulumuzun ısı yalıtımını tamamlayıp, çocuklarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturacağız” dediler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.