Dolar 32,3379
Euro 35,1488
Altın 2.241,94
BİST 8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Kadına şiddette sıfır tolerans

Aksaray Devlet Hastanesi, şiddete maruz kalmış kadınlara Psiko-sosyal destek sağlıyor.

Kadına şiddette sıfır tolerans
Aksaray Anadolu AŞ
24 Kasım 2016 18:13

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma günü nedeniyle, Aksaray Devlet Hastanesinden destek açıklaması yapıldı.

Aksaray’da, Kadına ve çocuğa karşı aile içi şiddet, fiziksel, cinsel ve psikolojik taciz vakalarının tespitinde, Aksaray Devlet Hastanesinin stratejik önemine vurgu yapılan açıklamada, şiddete uğrayan kadınlara, Aksaray Devlet Hastanesi Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi ve Psikologları tarafından Psiko-sosyal destek ve danışmanlık hizmeti verildiği duyuruldu.

Aksaray Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı İrem Arıman; “Aksaray Devlet Hastanesi olarak kadına ve çocuklara yönelik aile içi fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddete kesinlikle karşıyız. 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma gününü destekliyoruz” dedi.

KADINA ŞİDDETTE SIRIF TELORANS

Aile içi şiddet olaylarında öncelikle kolluk kuvvetlerine başvurulsa da, Aksaray için şiddetin boyutunu   belirleyen kurumun Aksaray Devlet Hastanesi olduğu belirtilen açıklamada; “Adli vaka olarak başvuran hastalar dışında, doktorlar tarafından yapılan normal poliklinik muayenelerinde de ortaya çıkan şiddet izlerinin tespiti yapılarak, ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu konuda Aksaray Devlet Hastanesi doktor ve sağlık çalışanları çok hassas olup, kadına şiddette sıfır tolerans göstermektedirler” denildi.

ÜLKEMİZDE 10 KADINDAN 4’Ü ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Aksaray Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı İrem Arıman konuyla ilgili olarak şunları söyledi. “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadının en temelde yaşamını tehdit eden ve toplumsal hayata katılımını engelleyen önemli sorunlardan başında  Kadına Şiddet” gelmektedir. Dünya’da her 3 kadından biri, ülkemizde ise 10 kadından 4’ü fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Ülkemizde şiddete uğrayan veya cinayete kurban giden kadın sayısı her geçen yıl artmaktadır. Öyle ki dünya genelinde 15-44 yaş aralığında gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınların oranı, kanser, savaş ve trafik kazası sebebiyle hayatını kaybeden kadınların oranından daha fazladır” dedi.

KARI-KOCA ARASINDA GİRİLMEZ TARZI YANLIŞTIR

Sosyal Hizmet Uzmanı Arıman; “Toplumun bir çok kesimi tarafından kabul görmüş karı-koca arasına girilmez tarzı inanışlar yanlıştır, kadının şiddetle baş başa ve savunmasız kalmasına neden olmaktadır. Şiddete uğrayan kadınlarımızın yarısından çoğu, aile içi şiddeti kimse ile paylaşmamaktadır. Karı- koca arasına girilmez inanışı nedeniyle de, arkadaşlarından veya ailesinden gördüğü şiddet sonucu destek isteyen kadınlarında çoğu bekledikleri desteği görememektedir” dedi.

ŞİDDET GÖREN KADINA PSİKO-SOSYAL DESTEK

Sosyal Hizmet Uzmanı Arıman; “Çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddet toplumun tüm kesimini olumsuz etkilemektedir. Hastanemiz de tespit edilen şiddet vakalarının uygun sosyal hizmet modeline yönlendirilmesi Tıbbi Sosyal Hizmet Birimimiz tarafından yapılmakta olup; şiddete maruz kalmış kadınlarımız için sosyal hizmet uzmanlarımız ve psikologlarımız tarafından Psiko-sosyal destek sağlanmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.