Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Kadınlar Günü’ne özel iki sergi açıldı

Kadınlar Günü’ne özel iki sergi açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
9 Mart 2019 23:22

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Konferans Salonu Fuaye Alanında iki önemli serginin açılışı gerçekleştirildi.

– Aksaray Yöresine Ait Dokuma Örnekleri İlgi Gördü –

“İlmekler ve Emekler” isimli kişisel dokuma sergisini beğeniye sunan Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Semra Kılıç Karatay, Aksaray yöresine ait dokuma kültürünün detaylarına yer verdiği çalışmasında, hem sanat, hem de emek vurgusunun ön planda olduğunu söyledi. Aksaray’ı ve ASÜ’yü ön planda tutmak adına temayı yöresel motiflerden seçtiklerine dikkat çeken Semra Kılıç Karatay, “Aksaray’ın farklı yörelerindeki dokuma kültürünü harmanladık. Bu sergi bir yanıyla sanat boyutuna vurgu yaparken, diğer yanıyla da emek vurgusunda bulunuyor” dedi.

– 57 Üniversiteden Katılımcıların Eserleri Sergilendi –

Geleneksel Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETSAM) tarafından açılan “Nisa” isimli Uluslararası Karma Sergi de ise resim, heykel ve grafik çalışmaları yer aldı. GETSAM Müdürü Öğretim Görevlisi Fatma Küçük, “nisa” ifadesinin Kur’an’ı-ı Kerim’de de yer aldığını ve “kadın” anlamına geldiğini belirterek, “Kadınlar Günü münasebetiyle sergimize Nisa ismini verdik. Yurtiçi ve yurtdışında bulunan toplam 57 farklı üniversiteden akademisyen ve sanatçının eserleri bu sergide yer alıyor. Gelenekli ve modern sanat eserlerinden oluşan sergimizle hem şehrimize, hem de Üniversitemize katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

– Sanat, İç Dünyamızı Geliştiren En Önemli Alan –

Her iki sergiyi de gezen ve çalışmalar hakkında akademisyenlerden bilgiler alan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sanatın, bir toplumun iç dünyasını geliştiren en önemli alan olduğunu belirtti. Nezaket, zarafet, estetik, saygı ve sevgi gibi değerlerin, bu sergiler aracılığıyla neşvünema bulabildiğine vurgu yapan Şahin, “Sergilerin, bu gibi değerlerin öne çıkması adına son derece anlamlı olduğu kanaatineyiz. Ayrıca Kadınlar Günü’ne dair vurgu da son derece anlamlı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sergileri akademisyenler, öğrenciler ve şehirden gelen davetliler ilgiyle takip etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.