Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Kafkasya’dan Sibirya’ya Rusya’daki Türkler

Dr. Selim Karagöz, kesin olarak bilmek zor olsa da, Rusya topraklarında yaşayan Türk halklarının sayısının 12-13 milyon civarında olduğunu söyledi.

Kafkasya’dan Sibirya’ya Rusya’daki Türkler
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mayıs 2017 16:32

Dr. Selim Karagöz, kesin olarak bilmek zor olsa da, Rusya topraklarında yaşayan Türk halklarının sayısının 12-13 milyon civarında olduğunu söyledi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından her hafta düzenlenen Felsefe Toplantılarına, bu hafta Dr. Selim Karagöz konuşmacı olarak katıldı.

“Kafkasya’dan Sibirya’ya Rusya’daki Türkler” konulu bir sunum yapan Karagöz, Türkler için en geniş coğrafyaya yayılmış millet denilebileceğini söyledi. Türk Halklarının Rusya’da önemli bir etkinliğe sahip olduklarına dikkat çeken Selim Karagöz, “Kafkasya’dan İdil boylarına, Urallardan Altaylara, Sayanlardan Baykal’a… En güneyinden kuzeyine, en batısından, doğusuna kadar, Rusya topraklarında Türklerin izine rastlamak mümkün” dedi. Türk Dünyası denilince akla ilk olarak Türkiye ve Sovyetlerin dağılmasının ardından bağımsızlığı ilan etmiş Türk Devletlerinin geldiğini ifade eden Karagöz, “Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan… Akla ilk olarak bunlar gelir ama Rusya’daki Türklerin sayısı da oldukça fazla. Üzücü olan ise bunlara Orta Asya Türkleri kadar değer verilmemesidir” şeklinde konuştu. Bu coğrafyanın üzerine daha fazla düşülmesi gerektiğini ifade eden Dr. Selim Karagöz, “Elbette Rusya bağımsız bir devlet ama bunun içinde yaşayan milyonlarca Türk var. Kesin olarak bilinmesi oldukça zor olsa da, günümüzde Rusya topraklarında yaşayan Türklerin sayısının 12-13 milyon civarında olduğu belirtiliyor” dedi.

Dr. Selim Karagöz, sunumun ardından, kendisini izleyen öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtladı, bölgedeki Türk devletlerine dair detayları paylaştı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.