Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Kalp ameliyatlarına profesör eli değdi!

7 Nisan 2016 tarihinde Aksaray’da gerçekleştirilen ilk kalp ameliyatından sonra, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen kalp ameliyatlarına Profesör eli değdi..

Kalp ameliyatlarına profesör eli değdi!
Aksaray Anadolu AŞ
26 Aralık 2017 17:06

7 Nisan 2016 tarihinde Aksaray’da gerçekleştirilen ilk kalp ameliyatından sonra, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen kalp ameliyatlarına Profesör eli değdi.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak göreve yeni başlayan Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hakan Bingöl, Aksaray’da ilk ameliyatını gerçekleştirdi.

Yapılan anjiyografi sonrasında kalp damarlarının tıkalı olduğu saptanan ve ameliyat kararı verilen Tacettin Koyun (65) isimli hastaya, Prof. Dr. Hakan Bingöl ve ekibi tarafından koroner bypass ameliyatı yapıldı.

Prof. Dr. Hakan Bingöl ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini belirterek; “Hastamıza yapılan anjiyografi sonrasında 3 ana damarın tıkalı olduğunu gördük. Ameliyatta hastanın 3 ana damarına bypass yaptık. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Hastamıza yakın takip gerektiği için bir süre yoğun bakımda tuttuk. Bugünde hastamızı sağlıkla taburcu ederek, evine gönderdik” dedi.

Aksaray’da ilk ameliyatını gerçekleştiren Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hakan Bingöl, ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak her türlü kalp ameliyatı yapabilecek, uzman ekip ve tıbbi donanıma sahibiz. Aksaraylı hemşerilerimizin bundan sonra kalp ameliyatı olmak için il dışına çıkmalarına gerek kalmamıştır” dedi.

AKSARAY’I BÖLGENİN KALP MERKEZİ YAPACAĞIZ

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan’da; “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi il dışına sevk yapan bir hastane olmaktan çıkıp, dışardan sevk alan bir hastane olmuştur. Hastanemiz her türlü anjiyografi ve kalp ameliyatını yapacak uzman ekibe ve tıbbi donanıma sahiptir. Kalp Damar Cerrahımız Prof. Dr. Hakan Bingöl’ün de görevine ve ameliyatlarına başlamıştır. 2018 yılında yeni hastaneye taşınmakla birlikte Aksaray’ı bölgenin kalp merkezi yapacağız.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.