Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
BİST 8.729,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Kamu Hastaneleri Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu kapatılıyor

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkında KHK’de yapılacak değişiklikle Kamu Hastaneleri Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu kapatılarak genel müdürlük seviyesine düşürülecek.

Kamu Hastaneleri Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu kapatılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ağustos 2017 23:08

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat ve görevleri hakkında KHK’de yapılacak değişiklikle Kamu Hastaneleri Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu kapatılarak genel müdürlük seviyesine düşürülecek.

Alınan bilgilere göre; 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK’de yapılacak değişiklikle Kamu Hastaneleri Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu’nun kapatılarak genel müdürlük seviyesine düşürüleceği söylendi. Yeni yasa taslağının Bakanlar Kurulu’nun imzasına açıldı ve Maliye Bakanlığı taslağı onayladı.

Sağlık Bakanlığı, Kasım 2011’de yürürlüğe giren 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) değişikliğe gidiyor. Sağlık Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı ve son şekli verilerek Bakanlar Kurulu’na sunulan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı, bazı köklü değişiklikler getiriyor.

“Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kapatılıyor”

Yeni Teşkilat yasası ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kapatılıyor. İki kurum da genel müdürlük seviyesine düşürülüyor. Bu kurumlar kapatılınca illerdeki il müdürlükleri, il temsilcilikleri kalmayacak. Bir sağlık müdürü olacak, sağlık müdürlüğü çatısı tek olacak. Yani eski Bakanlık yapısına benzer bir yapıya dönüyor. İldeki kamu hastaneleri genel sekreteri ile halk sağlığı il müdürü, sağlık müdürünün yardımcısı ya da başkanları seviyesinde olacak. Sağlık alanında şehir yine tek elden yönetilecekç

PERSONEL NE OLACAK?

Yeni yasayla Kamu Hastaneleri Kurumunda çalışan sözleşmeli personelin sözleşmelerinin devam edeceği bilgisi verilirken, Kamu hastaneleri birliklerindeki uzmanların da bir kısmı lağvedilecek, uzman sayısı azaltılacak. Hastaneler mümkün olduğu kadar eski yapıya dönük yapılacak. Halk Sağlığı Kurumundaki ve sağlık müdürlüğündeki müdür muavini sayıları azaltılarak tek bir yapı olacak. Onlar eski kadrolarına geri dönmüş olacaklar. Yönetimde bir şey aksamayacak. Çok başlılıktan tek çatı altına girecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.