Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Kapadokya’nın İncisi Aksaray konulu tanıtım toplantısı

Aksaray Valiliği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından düzenlenen “Kapadokya’nın İncisi Aksaray” konulu tanıtım toplantısının ikincisi Aksaray’da yapıldı..

Kapadokya’nın İncisi Aksaray konulu tanıtım toplantısı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mayıs 2016 23:05

İlki 30 Mart 2016 tarihinde TÜRSAB Genel Merkezinde gerçekleştirilen “Kapadokya’nın İncisi Aksaray” konulu tanıtım toplantısının ikincisi İstanbul’dan gelen TÜRSAB Kültür Turizm Komitesi üyeleri, seyahat acentaları ve Aksaray’daki turizm kuruluşlarının katılımıyla Aksaray’da gerçekleştirildi.

Aksaray’ın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde inceleyen TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri ve seyahat acenteleri daha sonra Vali Şeref Ataklı’nın da katıldığı Aksaray’daki turizm işletmecileri ile yapılan değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ataklı, Aksaray’ın ülkemiz turizmi içerisinde değerlendirmeye alınabilecek çok önemli bir alan olduğunu, zengin turizm değerleriyle Aksaray’ın Kapadokya içerisinde de dikkat çeken bir şehir olduğunu vurguladı.

TÜRSAB Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı Erdal Çeri ise 8 bin acentenin kayıtlı olduğu TÜRSAB’ın Türkiye’deki turizmi yüzde 90 yönlendiren en önemli kuruluşlardan olduğunu söyledi.

İstanbul’da yapılan toplantının ardından 1 ay gibi kısa bir sürede Kültür Komitesinin Aksaray’a gelerek bölgede inceleme bulunduğunu hatırlatan Çeri, “Aksaray’ı 25-30 yıl önce şöyle tanıdık; Kapadokyayı geçerken yol üstünde durulması gereken çay içilmesi, el yüz yıkanması gereken bir durak. Ihlara’yı dahi Nevşehir bağlantılı anlattık. Bölgeye gelen misafirlere Nevşehir, Avanos, Ürgüp merkezli olarak Kapadokyayı anlatıyoruz. Aslında Kapadokya Aksaray, Niğde Kayseri büyük üçgenini almak gerekiyor. Ancak bunu bir türlü yapamıyoruz. Bunun için ne lazımdı. Konaklama yerleri, turizmle ilgili altyapının olması lazımdı. Bu zamana kadar Aksaray’da bu unsurla yeterli değildi ancak 2 gündür gezdiğimiz Aksaray’ı daha iyi anlamış ve tanımış olduk. Doğu-Batı, Güzey-Güney arasında bütün aksların arasında olan Aksaray turizmi içine sindirmeli, herkes ‘altyapımızı eğitimimizi, sistemimizi buna yönelik kurmak istiyoruz’ demeli. Turist çok şey ister buna hazır olunmalı.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.