Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Karabağ’dan Aksaray’a gönül köprüsü kuruluyor

Karabağ’dan Aksaray’a gönül köprüsü kuruluyor
Aksaray Anadolu AŞ
22 Temmuz 2017 17:13

Şehrin ilk ve tek tematik parkı olma özeliği taşıyan Karabağ Tematik Parkının açılış töreni için Aksaray’a gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyet Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

Milletvekili Paşayeva ziyaret sırasında yaptığı açıklamada “ Türkiye bizim vatanımızın bir parçası sizler ise çok değerli kardeşlerimizsiniz. Aksaray’ın sıcaklığı ve sizin bu güzel kardeşliğiniz bizim için her şeyin üstünde. Aksaray’ın bizim gönlümüzde başka bir yeri var. Manevi yeri var. Buraya geldiğinizde yorgunluğunuz unutuyorsunuz .Çok güzel bir şehir. Size teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Azerbaycan’dan güzel Aksaray’ımıza çok selam ve sevgi getirdim. Aynı zamanda sizi Azerbaycan’a davet ediyoruz. Karabağ’ın ismini Aksaray’da böyle güzel bir parka verilmesi ve anıtın dikilmesi bizleri çok duygulandırdı. İnşallah Karabağ’dan Aksaray’a gönül köprüsü oluşturuyoruz. Azerbaycan Türkiye Kardeşlik gecesi olacak. Bunun için çok Teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Paşayeva “ İnşallah bu parkımızdan sonra devamı gelecek. Kardeş şehirler kardeş belediyeler olacak. Bu işbirliği daha da artacak. Bu arada Aksaray çok değişmiş. Yeni projeler başlamış. Birçok çalışmayı yeni görüyorum. Tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Bütün vatan topraklarının kalkınması hepimizi mutlu eder. Bu güzel birliğimizi kardeşliğimizi devam ettireceğiz. Aksaray’dan Dosta da düşmana da kardeşliğimizi mesaj olarak göndereceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeş ülke olduğunu ve bu güzel kardeşliğin Aksaray’da da devam ettiğini belirterek Karabağ Tematik park ile bu kardeşliği perçinlediklerini kaydetti.

Yapılan görüşmelerin ardından Milletvekili Ganire Paşayeva Azerbaycan’dan getirdiği hediyeleri Başkan Yazgı ve eşi Hasibe hanıma takdim etti. Başkan Yazgı’da bu güzel jeste karşılık Paşayeva’ya çeşitli hediyeler verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.