Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Karatay: 56 afetzede çiftçiye 85 bin TL yardım yapılacak

Geçmiş yılların en çetin kış mevsimini yaşayan Aksaray’da yoğun kar yağışı nedeniyle mandıraları zarar gören, hayvanları telef olan 56 çiftçiye 85 bin TL destek ödemesi yapılacak.

Karatay: 56 afetzede çiftçiye 85 bin TL yardım yapılacak
Aksaray Anadolu AŞ
1 Mart 2017 13:20

Geçmiş yılların en çetin kış mevsimini yaşayan Aksaray’da yoğun kar yağışı nedeniyle mandıraları zarar gören, hayvanları telef olan 56 çiftçiye 85 bin TL destek ödemesi yapılacak.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, bu yıl Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray’da da çetin bir kış yaşandığını belirterek, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok hayvan üreticisinin yaşanan afetlerde mağdur olduğunu söyledi.

Bazı üreticilerin mandıralarının çöktüğünü, bazı üreticilerin ise hayvanlarının telef olduğunu dile getiren Başkan Karatay, yaşanan olayları yakinen takip ettiklerini ve bu yönde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ile Acil Afet Durum Yönetim Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince gerekli inceleme ve zarar tespit çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Yapılan çalışmaların ardından mandırası göçen, hayvanları telef olan Yenikent Beldesi başta olmak üzere birçok belde ve köyde toplam 56 üretici tespit edildiğini kaydetti. Zarar tespit çalışmasının ardından yapılan girişimler sonucu 56 üreticiye Başbakanlık Acil Afet Durum Yönetim Başkanlığı tarafından 85 bin TL ödeme yapılacağını söyledi.

Ödemelerin bu hafta içerisinde üreticilerin hesabına geçeceği müjdesini veren Başkan Karatay, “Kar, yağmur her zaman bereketiyle gelir. Bazen olumsuzluklar yaşanabilir elbet. Allah’ım tüm İslam Alemi’ni bu tür afetlerden korusun. Her zaman dediğimiz gibi üreticilerimizin her daim yanındayız. Ben şimdiden destek alan üreticilerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.