Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Karatay: Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak

AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay: Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak

Karatay:  Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ekim 2015 17:57

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda bölücü terör örgütü PKK tarafından açılan taciz ateşinde şehit olan asker Uzman Çavuş Oğuz İlker Tosun (28) Gülağaç ilçesine bağlı Demirci kasabasında gözyaşları arasında yapılan tören ile son yolcuğuna uğurlandı.

Aksaray son bir aydaki ikinci şehidi uğurlarken, törene katılan AK Parti İl başkanı Abdülkadir Karatay, acımız çok büyük, tarif edilemez acı içindeyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan bir önce kurtulacak. Bu ülke içinde yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacak. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Demirci kasabasında yapılan törende Bakanlarımız, Milletvekillerimiz şehidin babası Orhan Tosun’un elinden tutarak acısını hafifletmeye çalıştılar. Acılarımız acılarımızdır diyen Bakanlarımız Cenap Aşçı ve Ali Rıza Alaboyun, Ak Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Milletvekili Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili adayları Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti Demirci kasabasına giderek, Demirci’lileri, şehit ailesi ve yakınlarını, böyle acılı gününde yalnız bırakmadılar ve acılarına ortak oldular.

Şehit asker Uzman Çavuş İlker Tosun’un cenazesi öğle saatlerinde Demirci kasabasına getirildi. Son kez helallik almak üzere Gülağaç İlçesi’ne bağlı Demirci Beldesi’ndeki baba ocağına getirilen şehidin naaşı burada gözyaşları ile karşılandı. Şehidin yakınları fenalık geçirirken, baba evinde alınan helalliğin ardından şehidin naaşı, askeri kortej eşliğinde tören yapılacak belde meydanına getirildi. Düzenlenen tören ve öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı belde mezarlığında defnedildi.

Şehit töreninden sonra açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Bugün İlker Tosun kardeşimizi son yolculuğa uğurladık. Miletlimizin ve halkımızın başı sağ olsun. Bu vatan için çok şehit verdik. Analar ağlamasın istiyoruz. Ancak Bölücü terör hain saldırılarına devam ediyor. Tarifsiz, üzüntü ve acı içindeyiz. Şehidimiz Allahtan rahmet, acılı ailesine sabır diliyorum. Allah şahit olsun ki şehitlerimizin emaneti emanetimizdir. Dökülen her kanın hesabını soracağız. Mekanı Çanakkale şehitlerinin, kurtuluş savaşı şehitlerinin yanı olsun” dedi.

Cudi dağında şehit edilen Jandarma Uzman Cavuş İlker Tosun’un cenaze törenine şehrimizin yöneticileri ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Milletvekili Nevzat Palta, Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Milletvekili adayları Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve çok sayıda vatandaş katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.