Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Karatay: Gençlerimize güveniyoruz çünkü gençlerimiz geleceğimiz

Gençlik Merkezinde genç öğrencilerle buluşan Başkan Karatay, “Biz, gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet, Biliyoruz ki, gençlerimiz bizim geleceğimiz” dedi.

Karatay: Gençlerimize güveniyoruz çünkü gençlerimiz geleceğimiz
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mart 2017 11:33

Gençlik Merkezinde genç öğrencilerle buluşan Başkan Karatay, “Biz, gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet, Biliyoruz ki, gençlerimiz bizim geleceğimiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Aksaray Gençlik Merkezi Genç Gönüllüler topluluğuyla buluştu. Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya çok sayıda genç öğrenci katıldı. Öğrencilerle sohbet eden AK Parti Heyeti, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında bilgiler verdi.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Türkiye’nin yeni anayasa ve beraberinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ihtiyacı olduğunu belirterek, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun bu nedenle çok büyük önem taşıdığını söyledi. Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye için son derece önemli olduğunu aktaran Başkan Karatay, öğrencilere 18 maddeyi bir bir anlattı.

Yapılan konuşmanın ardından söz alan öğrenciler, yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında merak edilen ve kafalarına takılan sorular yöneltti. Tüm soruları tek tek cevaplayan Başkan Karatay ise öğrencilerden destek istedi.

Özellikle yeni anayasa değişikliğinin 3’üncü maddesinde yer alan milletvekili seçilebilme yaşının 25’ten 18’e indirilmesi konusunda bilgiler veren Başkan Karatay, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Gençlerimizin siyasette daha fazla görev alabilmesi, daha fazla sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerimizin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Seçilme yaşını 30’dan 25’e indirerek ilk adımı atmıştık. Şimdi seçme ve seçilme yaşını eşitliyor 18yapıyoruz. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek, söz sahibi olabilecek. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.