Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Karatay’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir basın bildirisi yayınlayarak engelliler gününü kutladı.

Karatay’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Aralık 2016 23:08

Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir basın bildirisi yayınlayarak engelliler gününü kutladı.

Karatay mesajında: “Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Doğuştan veya daha sonra bazı sebeplere bağlı olarak gerçekleşen engelli olma hali, her insanın her zaman karşılaşabileceği durumlardan biridir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hayatlarının her alanında hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır.

Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Her insanın hayatta yapamadıkları var, bu bizi engelli mi yapar? Sosyal hayata ve çalışma hayatına uyum sağlama, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak, fiziksel ve zihinsel engellere bakılmaksızın her vatandaşımızın en temel hakkıdır. Bu nedenle ülkemizdeki engelli kardeşlerimizin eşit birer vatandaş olarak; ekonomik, sosyal ve siyasal hayata katılımlarının sağlanması ve yardıma muhtaç olmayacak şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri için yapılması gerekenler büyük önem arz etmektedir.

Partimizin 15 Yıllık iktidarı döneminde, engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşabilmeleri için pek çok reformlar gerçekleştirilmiş ve çok önemli adımlar atılmıştır. Yapılan yasal düzenlemelerle, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar gerçekleştirilen uygulamalarla pek çok konuda engelli kardeşlerimize hakları teslim edilmiştir. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyum sağlamaları, her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çalışmalar bundan sonra da hız kesmeden devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü’nü tebrik eder, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir yaşam geçirmeleri dileklerimle selam ve saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.