Dolar 32,5065
Euro 34,8132
Altın 2.485,46
BİST 9.551,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Kariyer ve Meslek Tanıtım Günü düzenlendi

Aksaray Valiliği Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından 12. Sınıf öğrencilerinin ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak yanlış meslek seçimlerini önlemek ve mesleği daha iyi tanımalarına yardımcı olmak için Kariyer ve Meslek Tanıtım Günü düzenlendi..

Kariyer ve Meslek Tanıtım Günü düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
31 Aralık 2015 13:24

Bilim Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Savcısı Aylin Kızıldere Yalçınkaya, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda en çok istihdam sağlayan özel kuruluşlara teşekkür belgesi verildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı yaptığı konuşmasında meslek seçimine dikkat çekerek programa katılan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Meslek seçiminin kolay bir iş olmadığını ifade eden Vali Ataklı; ‘Hepimiz benzer durumlardan geçtik. Ancak günümüzde gençlerimiz bu anlamda çok bilinçli davranıyor ‘dedi.

Programa katılan öğrencilere meslek tercihleri ile ilgili tavsiyelerde bulunan Vali Ataklı; “Üniversite sınavına girecek ve üniversite tercihinde bulunacaksınız. Bu tercihle ilerde edineceğiniz mesleğinizi belirlemiş olacaksınız. Genelde şöyle bir eğilim vardır. En yüksek puan nereye tutuyorsa oraya gideyim düşüncesi… Bunun çok doğru olmadığını düşünüyorum. Gençlerimiz kendilerini dinlemeli, hangi mesleği nasıl yapabilirim, hangi işi yaparsam daha mutlu olurum bunu düşünmeli. Bu doğrultuda kendi iç seslerini dinleyerek karar verirlerse çok daha doğru olur’ dedi.

Meslek seçimlerinde ailelerinde çoğu kez müdahil olabildiğini ifade eden Vali Ataklı; “Oğlum, kızım doktor, mühendis olsun… Kendi gönüllerinden geçeni çocuklarına empoze etmeye çalışırlar. Çocuklarının buna uygun olup olmadıkların çok iyi değerlendiremeden bu işi yaparlar. Daha sonra çocuklarının mutsuzluklarına yol açarlar. Belirleyici olan mesleklerini seçecek olan gençlerimizdir’ diye konuştu.

İş Kur Aksaray il müdürü Bülent Bekin’de yaptığı konuşmasında kişilerin mesleklerini belirlerken tüm hayat kalitesini ve mutluluğunu etkilediğini söyledi.

Meslek seçiminin doğru seçilmesinin önemini vurgulayan Bekin, kendine uygun meslek seçmiş kişilerin işlerini severek yaptığını mesleğinde ilerleyerek mutlu ve verimli şekilde yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından; 2015 yılında Aksaray’da istihdama en çok katkı sağlayan Mercedes Benz Türk A.Ş, Sütaş Süt Ürünleri, Eroğlu Giyim, Doğuş Çay ve Ağaçlı Turizm Ticaret A.Ş yetkililerine teşekkür belgeleri Vali Şeref Ataklı tarafından verildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Savcısı Aylin Kızıldere Yalçınkaya Cumhuriyet Savcılığı mesleği ile ilgili, Prof.Dr. Himmet Karadal ise kendi mesleği ile ilgili tanıtım ve sunum yaparak, öğrencilerin mesleklerle ilgili sorularını yanıtladılar.

Cumhuriyet Savcılığı mesleğinin televizyon dizilerindeki gibi olmadığını belirten Yalçınkaya, “Toplumsal olaylara, insanların içinde bulunduğu sosyo-ekonomik ve kültürel duruma ilişkin tespitlerin yapılmadan karşınızdaki kişilerin beden dilinden tutun, cümle seçime her türlü detayı en ince şekilde değerlendirip belirlemeden işinizi yürütmeniz mümkün değildir’dedi.

Yalçınkaya; “Bir mesleğin yapmak için tek bir bilim tek bir öğrenim dalı ile yetinmeniz asla mümkün değildir. Kendi mesleğim için söylüyorum. Mutlaka hukuk bilmeniz lazım özellikle ceza hukukunu vatandaşa yardımcı olabilmek için iyi bilmeniz lazım. Bunun yanında psikoloji ve sosyoloji size yardımcı olacak diğer bilim dallarıdır. Tabiki bunlar yetmek ama en önemli başlangıç noktanız bunlar olmalıdır’dedi.

Programın ikinci oturumunda ise İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarından Ferhat Hüyüklü Meslek Seçiminin Önemi hakkında bilgilendirme yapmış akabinde Hâkim Kenan Güney, Yrd. Doç.Dr. Oktay Alkuş ve Yrd. Doç. Dr. Funda Çoban kendi meslekleri ile ilgili tanıtım ve sunum yaparak, öğrencilerin mesleklerle ilgili sorularını yanıtladılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.