Dolar 32,5481
Euro 34,8777
Altın 2.430,09
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C

Kas erimelerine karşı hangi ürünü kullanmalıyım?

Kas erimelerine karşı hangi ürünü kullanmalıyım?
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ekim 2016 11:39

İnsanlar yoğun geçen iş yükü ve stresli yaşantının sonunda kendilerine bakmak için bir takım sportif faaliyetlerde bulunuyor. Özellikle şehir hayatının getirmiş olduğu olumsuzluklar, başta stres olmak üzere birden fazla olumsuzlukları size sunuyor. Bu olumsuzluklardan kurtulmanın başlıca yöntemleri arasında hayatı düzene sokmak, günlük tüketilen yiyecek ve içeceklere dikkat etmek, beslenme alışkanlıklarını değiştirmek, spor yapmak ilk sırada yer alıyor. Düzensiz beslenme sonucunda bir çok hastalık başlangıç aşamasına gelebiliyor. Bunların arasında aşırı kilo ve obezite, karaciğer yağlanması, kalp ve damar hastalıkları gibi farklı rahatsızlıklar ilk aka gelenler oluyor.

Spor insan hayatını düzene sokan en büyük etkenlerin başında kendine yer buluyor. Sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmazların başında kendine yer bulan spor, düzenli yapıldığında bir çok faydayı size sunacaktır. Bilinçsiz bir şekilde yapılan spor faydadan çok zarar getirecektir. Özellikle spor salonlarında gerçekleştireceğiniz bu faaliyetlerde en çok bilinen olgular kas erimeleri olarak göze çarpar. Bu gibi sorunların önüne geçmek ise tamamen sizin elinizde olacaktır. Her şeyden önce bazı hususlara dikkat etmek faydalı bir yaklaşım olacaktır. Spor ile birlikte kas kaybı gibi istenmeyen durumların önüne geçmek için yapacağınız en etkili yöntemlerin başında besin takviyeleri kullanmak olacaktır. AOL ismi verilen besin takviyeleri, vücudun ihtiyaç duyduğu birden fazla etkiyi size sunacaktır. Arjinin, Ornitin, Lizin isimli amino asitlerin baş harfleri ile ortaya çıkan bu ürünler, 3 farklı amino asidin bir araya gelmesiyle etkisini gösteriyor. Growth Hormon denilen büyüme hormonlarını doğal yollar ile artıran bu amino asitler, vücudun kitlesini de büyütmeye yardımcı oluyor.

ARGİNİN NEDİR?

Arginin yetişkinlerde karaciğerin ürettiği amino aside verilen isimdir. Bu amino asit, bebek ve çocuklarda ise dışarıdan diyetler ile alınmalıdır. Yoğun geçen sportif faaliyetler sonrasında arginin maddesinin asıl amacı fazla nitrojeni ve toksit maddeleri dışarı atmak olarak yorumlanabilir. Bunun içerisinde bulunan Kollajen isimli madde ise aynı zaman da bağ dokuları ve kasların yapımına katkı sağlar. Vücut geliştirme sporu ile ilgilenenlerin tercih ettiği Arginin içerikli ürünler, kan damarlarının  genişlemesi ve kaslara daha fazla kan ve besin gitmesini sağlamaktır. Buda vücudun gelişmesini sağlayacak ve daha büyük kitlelerin oluşmasına sebep olacaktır. Özellikle kaslar, bu madde ile daha belirgin hale gelecektir.

ORNİTİN NEDİR

Ornitin ise büyüme hormonu üzerinde etkilidir. İmmum sistemini kuvvetlendiren, karaciğeri destekleyen ve büyüme hormonunu etkileyen Ornitin, kas hücrelerine enerji sağlıyor. Vücut geliştirme veya fitness gibi sporlar ile ilgilenenlerin daha çok tercih ettiği Ornitin kaynaklı ürünler vücudun şekillenmesi, kasların belirginleşmesi ve daha fazla kitleye sahip olmayı amaçlıyor.

LİZİN NEDİR

Lizin esansiyel bir amino asittir. Kas yapısına bulunduğu katkı yadsınamaz, kalsiyum ve minarellerin emilmesini kolaylaştıran bu madde, kas dokularının gelişmesi ve yağ yakımının hızlanmasını temel alıyor. Yağ asitlerini enerjiye çevirecek olan bu madde kandaki kolestrol seviyesinin azalmasına da sebep oluyor.

SPORCULAR NEDEN KULLANIYOR

Yukarıda da belirtilen açıklamalar üzerine özellikle salon sporları, fitness veya vücut geliştirme gibi sporlar ile uğraşanların ilk tercihi bu maddelerin yer aldığı besin takviyeleri oluyor. Burada ki asıl amaç kas yapısını güçlendirme, hızlı kilo verme ve vücudun direncini koruyarak dengede tutma olacaktır. Eğer siz de aynı amaçta bulunuyorsanız bu ürünleri kullanabilirsiniz.

HANGİ ÜRÜNLERİ KULLANMALIYIM?

Yukarıda açıklamaları bulunan amino asitlerin tüm etkisini hissetmek isteyen bireylerin en çok tercih ettiği soruların başında ise hangi ürünü kullanmalıyım sorusu ilk sırada kendine yer bulmaktadır. Multipower bu konuda etkisini göstermiş bir dünya markası olarak dikkatleri çeker. 1977 yılından itibaren Avrupa’nın en çok tercih edilen markası olan ve 19 farklı üretim tesisi sayesinde dünyanın dört bir tarafına ihracatını gerçekleştiren Multipower, akla gelen ilk ürün olarak dikkat çekiyor. İki farklı kategoride üretimi bulunan firmanın sports food ve pro olmak üzere farklı ürünleri bulunuyor. Pro serisinde hedeflenen temel spor dalı fitness ve vücut geliştirme iken sports food serisinde daha az kas gücü gerektiren spor dalları hedeflenmiştir. Pro serisindeki ürünlerin protein oranı, sports food kategorisindeki ürünlere oranla daha yüksektir.

MULTİPOWER TÜRKİYE

Multipower ithal edilen ürünler arasında bulunuyor. En çok tercih edilen sporcu ürünleri arasında yer alan multipower ürünlerine Fitbull ile ulaşabilirsiniz. Fitbull’dan alacağınız ürünler güncel üretim ve ithalat serisinde bulunuyor. En iyi fiyat ve hazır stok garantisi ile size sunulan bu ürünlere kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz.

TAVSİYELER

Bu tür ürünlerin kullanımı sırasında iyi tercih yapmak en doğru yaklaşım şekli olacaktır. Gerektiği yerde doktor kontrolü ile ürünleri kullanabilirsiniz. Doktorunuzun uyarılarını dikkate almanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.