Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Kaybolan zihinsel engelli genci arama çalışmaları sürüyor

Aksaray’da, 3 Aralık günü evinden çıkan ve geri dönmeyen zihinsel engelli Ferhat Örün (30)’ün bulunması için çalışmalar sürüyor..

Kaybolan zihinsel engelli genci arama çalışmaları sürüyor
Aksaray Anadolu AŞ
6 Aralık 2016 00:53

20 kişilik Jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri, Örün’ün bulunması için en son görüldüğü yer olan Bağlıköy mevkisinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Aksaray merkeze bağlı Taşpınar Beldesi’nde oturan Ferhat Örün, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ olan Cumartesi günü öğle saatlerinde gezmek için belediye otobüsü ile kent merkezine geldi. Ancak akşam saat 17.00’daki beldeye giden son otobüsle geri dönmemesi üzerine ailesi polise haber verdi. Yapılan inceleme Örün’ün, en son beldeye giden Aksaray-Adana karayolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi’nin önünden geçtiği ve görüntüsünün sanayi bölgesinin A kapısının güvenlik kamerasına yansıdığını tespit etti.

Belediye otobüsünü kaçırıp, yürüyerek beldeye dönmeye çalıştığı üzerinde durulan Örün’ün bulunması için Jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nden (UMKE) oluşan 20 kişilik ekip tarafından arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları Ferhat Örün’ün en son görüldüğü yer olan Aksaray merkeze bağlı Bağlıköy mevkisinde yoğunlaştırılırken, çalışmalara 112 Acil Yardım ekipleri, jandarma, jandarma iz takip köpekleri de katıldı.

AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen, ‘Şu anda Yuva Köyü’ndeyiz. Buradan bir ihbar aldık. Vatandaşımızın biri kaybolan Örün’ün buralarda gördüğünü bildirdi. Bizde bu ihbarı değerlendiriyoruz. Bu vadiyi tarayacağız. Mağaralar var oralara bakacağız. Birçok ihbar alıyoruz ama bir kısmı sahte çıkıyor. Büyük bir çoğunluğunu değerlendiriyoruz. Çok yere baktık. Kargın civarında köpek kokuyu aldı. Orada çok yoğunlaştık. O bölgede girmedik yer bırakmadık. Şu anda genişleterek bölgeleri arıyoruz. İnşallah bulacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.