Dolar 32,3379
Euro 35,1488
Altın 2.241,94
BİST 8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Kentsel Dönüşüm Projesi başladı

Şehir merkezinde eski ve kötü görüntü oluşturan Eski Terminal Bölgesi kentsel dönüşüm kapsamına alınarak modern ticaret ve iş merkezine dönüşüyor..

Kentsel Dönüşüm Projesi başladı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Aralık 2015 18:24

Uzun yıllar şehirlerarası otobüs terminali olarak kullanılan eski terminalde iş makinaları yıkım için ilk kepçeyi vurdu. Projenin ilk adımı da böylece hayata geçti. Altı otopark olması planlanan yeni proje 8 farklı bloktan oluşacak. 22.000 m2’lik kapalı alan üzerine yeraltı otoparkı, modern dükkân ve mağazalar, iş ofislerinin yer aldığı ticaret merkezi inşa edilecek.

Kentsel dönüşüme dâhil edilmesi için uzun yıllardan bu yana yapılan girişimlerin ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, mülk sahipleriyle başlattığı toplantılar ve istişareler geçtiğimiz Haziran ayında meyvesini verdi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, her mülk sahibinin taşınmazına karşılık dükkân ve bürolar verileceğini belirtmiş ve hiçbir kimsenin mağdur edilmeyeceği sözünü vermişti. Toplantı sonunda mülk sahipleri ile Aksaray Belediyesi projeye onay veren protokolü de imzalamışlardı.

Aksaray Belediyesi, imzalanan protokole göre Temmuz ayında terminal içinde arzuhalcilerin bulunduğu alanda yıkımı başlatmıştı. Ancak terminalde iş yeri sahipleri, 5 ay daha ek süre isteyerek dükkânlarını boşaltacaklarını söylemişlerdi. Geçen bu süre zarfı dün tamamlandı. İş makinalaları yıkım için ilk kepçeyi vurdular.

Proje sayesinde bölgenin yepyeni bir görüntüye sahip olacağını aktaran Yazgı, “Burası tamamen yıkıldıktan sonra hazırladığımız projeyi inşa edeceğiz. Proje 8 bloktan oluşacak. Yeraltına otopark olmak suretiyle üzerine ise dükkân, mağaza ve ofisler yapacağız. Ve burası Aksaray’ın en modern komplekslerinden biri haline dönüşecek” dedi.

Belediye Zabıta ekipleri, yıkımın sürdüğü eski terminalde güvenlik tedbirlerini artırarak herhangi bir olumsuzluğa geçit vermiyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.