Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri açıklandı

Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri açıklandı
Aksaray Anadolu AŞ
4 Aralık 2015 18:55

Aksaray’da kış mevsiminde oluşabilecek yağmur, kar yağışı, sis, buzlanma gibi olumsuz hava ve yol ile mücadele edebilmek amacıyla vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri, gerektiğinde barınma ihtiyacının karşılanması amacı ile “Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri” konulu toplantıda kararlar alındı.

Trafik düzeni ve güvenliği ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve hava şartlarında ki olumsuzluklardan en az etkilenmeleri, huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini temin etmek amacıyla alınan kararlar valilik tarafından açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Sürücülerin seyahate çıkarken mutlaka araçlarının bakımlarını yaptırmaları, yağmur, kar, tipi, sis, buzlanma gibi karayolunun kapanma ihtimali olduğu durumlarda en yakın dinlenme tesislerinde bekleme yapmaları. Karayolunda bulunan ikaz, uyarı ve bilgi işaretleri ile trafiği tanzimde görevli personelin ikaz uyarı ve işaretlerine uymaları. Araçlarını, yük ve teknik özellikleri ile yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun olarak kullanmaları. Hız sınırlarına uymaları, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, köprülere yaklaşırken, yol yapım, bakım ve onarım alanlarına girerken araçlarının hazlarını azaltmaları. Araçlarda bulundurulması mecburi gereçler (ilkyardım ve trafik seti, çekme halatı, zincir, takoz vb.) kullanılır şekilde bulundurmaları. Seyir halinde önünde giden aracı güvenli ve yeterli mesafeden izlemeleri, (kendi aracınızın kilometre cinsinden saatteki hızının en az yarısı kadar metredir). Şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmeleri. Araçlarının yolda arıza ya da kaza yapması durumunda öncelikle dörtlü flaşörlerini yakıp, 150 metreden görünecek şekilde aracın arkasına ve önüne reflektör koymaları ve 155 polis imdat telefonuna haber vermeleri. Yasa gereği kış lastiği kullanımı zorunlu hale gelen araçların, olumsuz hava şartları beklenilmeden 01.12.2015 tarihi itibariyle takılması kararlaştırılmış olup, söz konusu kararda belirtilen kurallara uyulması vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için önem arz etmektedir” denildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.