Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Kışa hazırlık, karla mücadele toplantısı yapıldı

Kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi göz önüne alınarak karayollarında alınacak tedbirler, eksiklik ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla karayollarında kışa hazırlık ve karla mücadele toplantısı yapıldı..

Kışa hazırlık, karla mücadele toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Aralık 2015 12:27

Kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi göz önüne alınarak karayollarında alınacak tedbirler, eksiklik ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla karayollarında kışa hazırlık ve karla mücadele toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Şeref Ataklı Başkanlığında yapılan toplantıya Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Sağlık Müdürü Akın Südemen, AFAD İl Müdür Vekili Nurten Çıray, Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürü Semih Altınışık, Karayolları, Emniyet Müdürlüğü ve Afet Acil Durum Müdürlüğünden ilgililer katıldı.

Vali Şeref Ataklı kış döneminde trafik güvenliği, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin en iyi şekilde sağlanması için hassasiyetlerin daha da arttığını belirterek bu dönemde alınacak tedbirlerle ilgili başta karayolları olmak üzere, ilgili diğer kurum ve kuruluşlar kendi görev alanları içeresinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Vatandaşların ulaşım ve seyahatlerinde her türlü güvenliğin sağlanarak aksamaya meydan verilmeyeceğini belirten Vali Ataklı, Karayolları, Sağlık, Afet Acil Durum ve güvenlik birimlerinin ortak koordinasyon sağlayarak bu konuda birlikte hareket edeceğini vurgulayarak: “Kış döneminde şehir içinde belediyemiz kendi görev alanı içinde çalışmalarını yürütüyor. Şehirlerarası yollarda karayolları ulaşımın güvenli şekilde sağlanması için kendi planlamaları kapsamında çalışmalarını yürütecek. Güvenlik güçlerimizde meydana gelecek olumsuz durumlarla ilgili yine kendi görev alanı içinde hareket ederek çalışmalarını sürdürecek. Kış mevsiminin olumsuz yöndeki etkilerinin azaltılması ve aksamaya meydan vermemek için tam koordinasyon sağlamalıyız. Hazırlıklarımızı gözden geçirerek eksik ve sıkıntılar varsa bunlar için gerekli tedbirlerimizi alacağız” dedi.

-Karla mücadelede ekip ve ekipman sayısı arttırıldı

Toplantıda Karayolları Konya Bölge Müdürlüğü tarafından kış hazırlıkları ve Aksaray’da mevsim şartlarının olası olumsuzlukları karşısında yapılacak çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü Tesisler Bakım Başmühendisi Hakan Ünlü tarafından yapılan sunumda 2015-2016 döneminde kışa hazırlık ve karla mücadelede ekip ve ekipman sayısının arttırıldığını söyledi.

Aksaray’da Karayolları Şube Şefliğinin 4 bakımevi 13 kamyon, 4 yükleyici 3 greyder ile çalışmaları yürüteceğini belirten Ünlü; bu yıl ilk olacak yüklenici firma tarafından da karla mücadelenin yapılacağını yüklenicinin de 6 kamyon 3 yükleyici 4 greyder ile karayollarında çalışacağını belirtti.

-Buzlanma ve kar için özel Solisyon kullanılacak

Ünlü Karayolları Şube Şefliğinde bulunan 13 kamyondan 12’tanesinin tuz serici ve bıçaklı ekipmana sahip olduğunu yine bu yıl ilk defa özel bir solisyon kullanarak karayollarında buzlanma ve yolda kar tutmasına karşı kullanılacağını söyledi.

Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar ise yaptığı açıklamada Aksaray’da kış döneminde ulaşım güçlüğü çekilen önemli noktaların belirlendiğini bu noktalarda aksamaya meydan vermeden çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

Bölge Müdürü Baylar, araç sürücülerinin ve vatandaşlarında kışa hazırlıklı olmalarını isteyerek, kış lastiği ve kış döneminde araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanların da araçlara konulması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.