Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Kobimentör Lansman Toplantısı ATSO’da düzenlendi

Kobimentör Lansman Toplantısı ATSO’da düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
21 Mayıs 2019 00:34

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görev alanında yer alan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinin girişimcilik ve yenilikçilik potansiyellerini ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla yapılmaya başlanan Kobimentör projesinin lansman toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

INNOPARK Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’nın Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürlerinin ve ATSO Üyelerinin, katılım gösterdiği Lansman Toplantısının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rafet Altınpınar, yaptığı açıklama da; “ Kobimentör, KOP bölgesindeki Konya, Karaman, Niğde, Aksaray illerindeki 54 KOBİ’yi geleceğe hazırlayacak bir projedir. Özellikle bölgemizi ilgilendiren kobimentör projesi kapsamında, seçilen, kop bölgesi illerinden Konya, Aksaray, karaman ve Niğde’de yerleşik 54 Kobi’nin kurumsallaşma düzeyinin İyileştirilmesi, inovatıf yapıya kavuşturulması, yüksek katma değerli ürünler üretmeye yönlendirilmesi, ölçek büyütmesi, KOP bölgesinden yeni Türkiye markaları ve dünya markaları çıkarılması amacıyla mentörlük, eğitim, danışmanlık ve diğer geliştirici hizmetleri (sertifikasyon, kalibrasyon, homologasyon vb.) alması sağlanacaktır.

Bu projenin ortaya çıkmasında ki gerekçe kop bölge kalkınma idaresi başkanlığı görev alanında yer alan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinin girişimcilik ve yenilikçilik potansiyellerini ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla” girişimcilik ve yenilik ihtiyaç analizi araştırma projesi” yürütülmüş olmasıdır. Proje ile söz konusu illerin daha rekabetçi, yaratıcı, yüksek katma değer üreten, yenilikçi bir ekonomik yapıya kavuşmasına imkân sağlayacak bir yol haritasının oluşturulması için analiz ve araştırma faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Proje çalışmaları sonucunda şehrimizde çıkan sorunlara bakacak olursak işletmelerde ar-ge ve yenilikçilik kültürünün tam olarak yerleşmemiş olması, nitelikli personel ihtiyacının karşılanamaması, kümelenme faaliyetlerinde değer zinciri anlayışının zayıf olması, işletmelerde kurumsallaşmanın zayıf olması, iş birliği kültürünün zayıf olması, üniversite-sanayi iş birliğinin istenilen düzeyde olmamasıdır. Bu sorunların ortadan kalkması adına kobimentör projesini çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini belirterek toplantımızın verimli geçmesini diliyorum” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.