Dolar 32,5262
Euro 34,7427
Altın 2.488,30
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Koçak’tan ‘yeni eğitim öğretim yılı’ mesajı

Koçak’tan ‘yeni eğitim öğretim yılı’ mesajı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Eylül 2018 22:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak, Yeni Eğitim ve Öğretim yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

“2018-2019 öğretim yılında her biri bir fener olup geleceğimize ışık saçacak çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bu yeni dönemde; sabahtan akşama değişen sınav sistemlerinde değil, taşımalı eğitim adı altında çocuklara eziyet şeklinde değil; okulda, sadakat değil liyakat sahibi kişilerden Atatürk ilkelerine bağlı, çağın gereklerine uygun, bilimsel ve eşit bir eğitim almanızı isterdim. Anne babaların çocuklarının eğitim sürecinde, barınma amacıyla kötü emelli kişi ve kurumlara, tarikat yuvalarına mecbur edilmesi yerine; çocuklarımızın devlet koruması ve güvencesi altına alınması devlet yurtlarında barındırılması gerekmektedir. Ezberci eğitim yerine; araştırıp sorgulayan, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip eden nesiller yetiştirmek hedefimiz olmalıdır. Bu amaçla fedakârca çalışan eğitim ordumuzun neferleri olan öğretmenlerimize de yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Kitap ve defter için bile kâğıt üretemeyen ülkemizde çocuklarının eğitimi için ellerinden geleni yapan ailelerimize de kolaylıklar diliyorum. Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi: “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.